Οι κυριότερες ειδήσεις από τον χώρο των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών

Οι κυριότερες ειδήσεις από τον χώρο των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών

395
Οι κυριότερες ειδήσεις από τον χώρο των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών

Νέες παραδόσεις πλοίων για την Golden Ocean
Η αμερικανική Golden Ocean, εταιρεία που δραστηριοποιείται στα πλοία ξηρού φορτίου ανακοίνωσε συμφωνία για την απόκτηση 16 πλοίων, η χρηματοδότηση των οποίων θα προέλθει από την έκδοση νέων μετοχών της εταιρείας, ενώ ήδη παρέλαβε ένα πλοίο – το Golden Amreen. Η Golden Ocean διαχειρίζεται στόλο 51 πλοίων ξηρού φορτίου, είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Όσλο ενώ η κεφαλαιοποίησή της ξεπερνά τα $700 εκατ.

Αποτελέσματα τριμήνου για την Scorpio Tankers
Η Scorpio Tankers παρουσίασε τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών $122,8 εκατ. μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο ($165,1 εκατ.), με ζημίες $11,5 εκατ. έναντι κερδών $28 εκατ. πέρυσι. Η Scorpio Tankers, εταιρεία με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ και γραφεία σε Μονακό και Νέα Υόρκη, διαχειρίζεται στόλο σχεδόν 70 τάνκερ τα οποία μεταφέρουν προϊόντα πετρελαίου. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και η κεφαλαιοποίησή της φτάνει τα $780 εκατ.

Αποτελέσματα τριμήνου για την Seaboard Corporation
Ο αμερικανικός κολοσσός της Seaboard Corporation, δημοσίευσε τα οικονομικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2017 παρουσιάζοντας αυξημένα κέρδη $85 εκατ. έναντι $54 εκατ. το 2016, ενώ ο κύκλος εργασιών παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος ($1.399 εκατ. το 2017 έναντι $1.319 εκατ. το 2016).

Φωτό: goldenocean.no

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.