Με υψηλή κερδοφορία έκλεισε το 2016 για τα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku

Με υψηλή κερδοφορία έκλεισε το 2016 για τα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku

90
Με υψηλή κερδοφορία έκλεισε το 2016 για τα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku

Τα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku, που ανήκουν στον γερμανικό όμιλο Meyer Werft GmbH, ανακοίνωσαν μεγάλα κέρδη για το 2016, αυξημένα σε σχέση με τα κέρδη του 2015 κατά 67%. Η ισχυρή κερδοφορία χαρακτηρίζεται από υψηλόβαθμα στελέχη των ναυπηγείων ως απόδειξη ότι ακολουθούν μία «καλή και βιώσιμη οδό» ανάπτυξης, από τότε που η διοίκησή τους πέρασε υπό τον έλεγχο των γερμανικών ναυπηγείων Meyer Werft.
Τα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku κατέγραψαν καθαρά κέρδη ύψους € 25 εκατ. όταν το 2015 είχε κλείσει με κέρδη της τάξης των 15 εκατ. Επίσης, ο κύκλος εργασιών των ναυπηγείων εμφανίζεται αυξημένος κατά 33% στα € 792 εκατ. «Η αύξηση είναι μεν ταχύτατη», τονίζεται στην ανακοίνωση των ναυπηγείων αλλά αυτή έχει επιτευχθεί με έναν «υγιή οικονομικά τρόπο». Επιπλέον, τονίζεται στην ανακοίνωση των ναυπηγείων, πως και η περίοδος έως το 2024 αναμένεται να είναι εξ ίσου καλή, καθώς «υπάρχει μία σταθερότητα στο βιβλίο παραγγελιών».
Η υψηλή κερδοφορία των ναυπηγείων οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη της αγοράς κρουαζιέρας και στις συνεχείς παραγγελίες για νέα πλοία, που θα καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες τόσο της αγοράς κρουαζιέρας όσο και της ακτοπλοΐας.
Να σημειωθεί ότι τα φινλανδικά ναυπηγεία Meyer Turku το περασμένο φθινόπωρο συμφώνησαν με την Royal Caribbean Cruises Ltd για τη ναυπήγηση δύο νέας γενιάς κρουαζιερόπλοιων, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στην αμερικανική εταιρεία το 2022 και 2024, αντιστοίχως, τα οποία θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Τα αυξημένα κέρδη θα επιτρέψουν στην εταιρεία να επενδύσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών τους αλλά και την αύξηση του εργατικού τους δυναμικού.

Φωτό: meyerturku.fi

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.