Οικονομικά αποτελέσματα A’ τριμήνου 2017 για την Costamare

Οικονομικά αποτελέσματα A’ τριμήνου 2017 για την Costamare

262
Οικονομικά αποτελέσματα A’ τριμήνου 2017 για την Costamare

Η Costamare Inc. ανακοίνωσε τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα οποία η εταιρεία εμφάνισε μικρή κάμψη στον κύκλο εργασιών και στα κέρδη της, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε $105,5 εκατ. ($120,3 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2016). Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα $23 εκατ. ($35 εκατ. το 2016). Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε $0,20 ($0,40 για το 2015), ενώ ήδη από τις αρχές του έτους ανακοινώθηκε η καταβολή μερίσματος τόσο για τις κοινές όσο και για τις προνομιούχες μετοχές (Series B, Series C και Series D).
Η κάμψη στον κύκλο εργασιών προήλθε από μειωμένους ναύλους σε ορισμένα πλοία καθώς επίσης και στο ότι η εταιρεία προέβη σε πώληση τριών πλοίων για scrap (το ένα εξ αυτών τον περασμένο Αύγουστο και τα άλλα δύο το πρώτο τρίμηνο του 2017). Η τρέχουσα ρευστότητα της εταιρείας ανέρχεται σε $184 εκατ.
Ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας Γρηγόρης Ζήκος, σχολιάζοντας την ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων σημείωσε ότι «η εταιρεία εμφάνισε μια συμπαγή εικόνα κατά το 1ο τρίμηνο του 2017» και συνέχισε λέγοντας ότι «στον τομέα των μισθώσεων, συνεχίσαμε την εκμίσθωση των πλοίων μας, μισθώνοντας συνολικά επτά πλοία κατά τους τελευταίους τρεις μήνες. Παράλληλα, συνεχίζουμε την ανανέωση στου στόλου μας: προβήκαμε στην αγορά τριών μεταχειρισμένων πλοίων τα οποία χρονοναυλώσαμε για διάστημα 5 έως 7 ετών, αρχής γενομένης από τον Μάιο. Όπως έχει προαναφερθεί, σκοπός μας είναι τόσο η ενίσχυση της εταιρείας όσο και η διατήρηση μακροπρόθεσμων αξιών των μετόχων μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.