Στις 4-7 Μαΐου το 16ο East Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας

Στις 4-7 Μαΐου το 16ο East Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας

799
Στις 4-7 Μαΐου το 16ο East Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας

Η Έκθεση, θεσμός, για το Επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα, για 16η συνεχή χρονιά διοργανώνεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τoν Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).
Στόχος της διοργάνωσης, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Μαρίνα Ζέας το διάστημα 4-7 Μαΐου 2017, είναι η ανάδειξη του Ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς, με κύριο σκοπό τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών μέσω των επαγγελματιών του yachting και του κλάδου γενικότερα. Πιο συγκεκριμένα το EAST MED YACHT SHOW αποσκοπεί στην:
α) τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.
β) αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των πλοίων αναψυχής.
γ) βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
δ) καθιέρωση του Πειραιά σαν μόνιμο και συνεχή τουριστικό προορισμό.
ε) ανάπτυξη του δείκτη της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το ποιοτικό και εξειδικευμένο στοιχείο του θαλάσσιου τουρισμού.
στ) δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς.
ζ) διεύρυνση των συνεργασιών και με άλλους ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται με σεβασμό και σοβαρότητα στην Ελληνική Τουριστική Αγορά.

Η έκθεση αποτελείται από δυο μέρη:
1) Έκθεση σκαφών: 50 και πλέον σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat καθώς και φουσκωτά, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους, στο καθιερωμένο κοινό των ναυλομεσιτών και σε τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. Το τμήμα αυτό θα είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.
2) Περίπτερα εκθετών: 35 περίπτερα Ελληνικών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό θα είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), η D Marin – Marina Zea, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (AIA), η Revoil A.E., η D Koronakis S.A, οι Αφοι Κομπατσιάρη ΑΕ – Αμάλθεια και το Grand Catering.

Οι συμμετοχές του 2016 έφτασαν στα 54 σκάφη, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, 30 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, 250 Yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού, ενώ εκτιμάται ότι περισσότερα απο 2.500 άτομα επισκέφτηκαν τον χώρο της έκθεσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.