Οι Έλληνες κατασκευαστές της Ναυτιλίας εδραιώνονται στην Ασία

Οι Έλληνες κατασκευαστές της Ναυτιλίας εδραιώνονται στην Ασία

2746
Οι Έλληνες κατασκευαστές της Ναυτιλίας εδραιώνονται στην Ασία

Οι Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού και εφοδιασμού, σε συνεργασία με το Enterprise Greece, ταξίδεψαν στο μεγάλο ναυτιλιακό κέντρο της Ν.Α. Ασίας και για πρώτη φορά με συλλογική οργάνωση και ευθύνη συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση Sea Asia 2017, στη Σιγκαπούρη.

H Ένωση Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού ΕξοπλισμούHEMEXPO και η Διεθνής Ναυτική & Βιομηχανική Ένωση – WIMA, στο πλαίσιο των διεθνών δράσεών τoυς, επανασυστήνουν την ελληνική τεχνολογία στην ίσως πιο ανταγωνιστική βιομηχανική και εμπορική αγορά του πλανήτη.

Η κίνηση αυτή, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τις ελληνικές εξαγωγές, προσδίδει μια ακόμη νότα αισιοδοξίας στις προσπάθειες νέων επιχειρηματιών να προβάλλουν την ελληνική επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, αλλά και την ίδια την Ελλάδα σε χώρες, όπου χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου εμπορίου.

14 εταιρείες, 25 επιχειρηματίες και στελέχη πρόβαλαν τον ελληνικό ναυτιλιακό εξοπλισμό, τις υπηρεσίες και τις έξυπνες ολοκληρωμένες λύσεις, που δημιουργούνται μεν στην Ελλάδα, αλλά αφορούν την παγκόσμια ναυτιλία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η HEMEXPO, βραβευμένη με το βραβείο Ευκράντη των Ναυτικών Χρονικών το 2014 και η WIMA, συμμετέχουν σε διεθνή ναυτιλιακή εκθέση. Με τη συνεργασία και την αρωγή της Enterprise Greece, οι Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού έχουν προβάλει την ελληνική καινοτομία τα τελευταία 2 χρόνια στις μεγάλες εκθέσεις στο Ρότερνταμ, στο Αμβούργο, στο Μαϊάμι, στην Κωνσταντινούπολη, στη Σαγκάη, στο Μπουσάν και στο Όσλο.

Είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια προσπάθεια εστιάζεται σε ένα στρατηγικό όραμα μιας ομάδας εμπνευσμένων νέων- ηλικιακά επιχειρηματιών, που όμως αντανακλούν μια βαθιά παράδοση και γνώση στο χώρο της ναυτιλιακής καινοτομίας.

Η πρόεδρος της HEMEXPO, κα Ελένη Πολυχρονοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντική η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην έκθεση. Από τη μια τα πολύ καλά προϊόντα που μπορούν να προσφέρουν οι εταιρείες μας, από την άλλη η πολύ καλή προετοιμασία και η συντονισμένη προσπάθεια, μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα έχουμε πλέον πολύ καλή παρουσία στη Ν.Α. Ασία».

wima

Στο περίπτερο της WIMA, η Ταμίας του Δ.Σ., κα Ζωή Χασούρα, δήλωσε ότι «η εκπροσώπηση της WIMA στη SEA Asia Singapore 2017, προωθεί δυναμικά τα 55 μέλη της στην Ασιατική Αγορά».

Η κα Αννίτα Τρυποσκούφη, από την Enterprise Greece δήλωσε ότι «ο οργανισμός Enterprise Greece, μαζί με τις ενώσεις ΗΕΜΕΧPO και WIMA, έχουν συνενώσει τις δυνάμεις τους υλοποιώντας στοχευμένο πρόγραμμα δράσεων για την προώθηση του Ελληνικού ναυτιλιακού εξοπλισμού και των υπηρεσιών. Η συμμετοχή για 1η φορά με Εθνικό περίπτερο στη SEA Asia 2017 στη Σιγκαπούρη, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των εταιρειών του ναυτιλιακού χώρου με θετικά σχόλια».

Ακολουθούν τα σχόλια των επιχειρηματίων και στελεχών της ελληνικής αποστολής με σχετικές φωτογραφίες από τα περίπτερα που συμμετείχαν, κατά αλφαβητική σειρά:

captainnemo

Captain Nemo: «H Captain Nemo με την συμμετοχή της στην SEA Asia, στο Ελληνικό περίπτερο, ευελπιστεί στην εδραίωση των ήδη υφιστάμενων συνεργασιών και σε εξαιρετικές νέες συνεργασίες, έπειτα από τη μεγάλη προσέλευση υποψηφίων συνεργατών».

 

farad

Farad: «H Farad ενισχύει το διεθνές προφίλ της, συμμετέχοντας σε διεθνείς εκθέσεις όπως η SEA Asia»

 

koronakis

D. Koronakis: «Λύνουμε και “δένουμε” στην αγορά της Σιγκαπούρης τα τελευταία 20 χρόνια»

 

marinetraffic

Marine Traffic: «Είμαστε ευτυχείς από την ανταπόκριση που λάβαμε στη συμμετοχή μας στη SEA Asia ως μέλος του Ελληνικού περιπτέρου της ΗΕΜΕΧΡΟ, η οποία έχει οργανωθεί εξαιρετικά»

 

nanophos

Nanophos: «Εξαιρετική έκθεση για νέες τεχνολογίες, με περιβαλλοντολογικό πρόσημο, καθώς η Σιγκαπούρη αποτελεί κέντρο εμπορίου και καινοτομίας»

 

olympia

Olympia Electronics: «Μια πολλά υποσχόμενη αγορά με ενδιαφέρουσες επαφές και στρατηγικές συμμαχίες»

 

papadopoulos

Papadopoulos: «Η Σιγκαπούρη αποτελεί σημαντικό γεωγραφικό κόμβο διέλευσης και εφοδιασμού ελληνικών και ξένων πλοίων. Μια δραστήρια και συνεχώς αναπτυσσόμενη χώρα, αποτελεί πρόκληση εξωστρέφειας για τις Ελληνικές εταιρείες που εξυπηρετούν τον τομέα της ναυτιλίας».

 

prisma

Prisma Electronics: «Ένα σημείο συνάντησης για την ναυτιλιακή βιομηχανία για τις περιοχές της Μέσης Ανατολής και Ασίας»

 

psyctotherm

Psyctotherm: «Πρώτη συμμετοχή στη SEA Asia, μια αγορά πολλά υποσχόμενη»

 

seabright2

Seabright: «Συμμετέχουμε στη SEA Asia δεδομένου ότι η Σιγκαπούρη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια ανεφοδιασμού ανταλλακτικών στον κόσμο, και ευελπιστούμε να καταφέρουμε να κερδίσουμε ένα κομμάτι της αγοράς»

 

Selma

Selma: «Η Selma συμμετέχει στην SEA Asia για να τιμήσει τους ντόπιους πλοιοκτήτες, οι οποίοι μας τιμάνε χρόνια με την υποστήριξη τους»

 

uteco

Uteco: «Ενδιαφέρουσα έκθεση για την Σιγκαπούρη και τις ευρύτερες κοντινές περιοχές, όπου επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για καλά Ευρωπαϊκά πιστοποιημένα προϊόντα»

 

dms

DMS – Cyprus Maritime Administration: «Η Κύπρος συμμετέχει για μια ακόμη φορά στη Sea Asia με σκοπό την προβολή και προώθηση της Κυπριακής Σημαίας»

 

Η Αννίτα Τρυποσκούφη (Enterprise Greece), ο Χρήστος Παπάκης (HEΜEXPO) και ο Ηλίας Μπίσιας (Ναυτικά Χρονικά) στο περίπτερο της Erma First

 

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη, Ανδρέας Γκόγκος με μέλη της ελληνικής αποστολής

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη, Ανδρέας Γκόρος με μέλη της ελληνικής αποστολής

 

Η επόμενη διεθνής συμμετοχή των τριών ελληνικών φορέων θα είναι στην KorMarine, στο Μπουσάν της Κορέας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.