Η ενεργειακή αγορά της Κίνας στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της μαλαισιανής Petronas

Η ενεργειακή αγορά της Κίνας στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της μαλαισιανής Petronas

58
Η ενεργειακή αγορά της Κίνας στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της μαλαισιανής Petronas

Μετά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που κατέγραψε η Petronas το περασμένο έτος, η πετρελαϊκή εταιρεία της Μαλαισίας έχει προχωρήσει σε νέες συμφωνίες και στρατηγικές συμμαχίες που στόχο έχουν να ενισχύσουν την θέση της ως βασικό πάροχο LNG, όχι μόνο στη Μαλαισία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Μετά τη συμφωνία της Petronas με την ιαπωνική εταιρεία παραγωγής ενέργειας «Hokkaido Electric Power», για την παροχή στην τελευταία υγροποιημένου φυσικού αερίου, η μαλαισιανή εταιρεία έχει συμφωνήσει με την επενδυτική εταιρεία Pavilion Energy, με έδρα στη Σιγκαπούρη, για τη δημιουργία μιας συμμαχίας που θα αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή της Μαλαισίας. Η συμφωνία αφορά, επίσης, συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών στον τομέα των εισαγωγών και της αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Επιπρόσθετα, η Petronas στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της, όσον αφορά τον τομέα του LNG, στην αγορά της Κίνας, κυρίως στις νότιες επαρχίες της χώρας, μέσω του περιφερειακού της γραφείου στο Πεκίνο.

Η Petronas το 2006 υπέγραψε συμφωνία διάρκειας 25 ετών με την εταιρεία «Shanghai LNG Company» για την προμήθεια LNG και πλέον επιθυμεί να διεισδύσει περαιτέρω στην κινεζική αγορά, καθώς σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Petronas, Ahmad Adly Alias, οι προοπτικές ανάπτυξης στην Κίνα είναι μεγάλες.

Φωτό: petronasofficial.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.