Κίνα και Ιαπωνία προσελκύουν μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας

Κίνα και Ιαπωνία προσελκύουν μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας

84
Κίνα και Ιαπωνία προσελκύουν μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες εταιρείες κρουαζιέρας εκτελούν δρομολόγια προς τη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία, δεδομένης της αυξανόμενης ζήτησης που παρατηρείται εκεί για πακέτα κρουαζιέρας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα εταιρειών που δημιούργησαν νέα δρομολόγια προς την Ασία είναι, μεταξύ άλλων, οι εταιρείες Norwegian Cruises και MSC Cruises.
Η Norwegian Cruises το περασμένο έτος ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην αγορά της Ασίας μετά από 13 ολόκληρα χρόνια απουσίας με το πλοίο της Norwegian Jewel να εκτελεί δρομολόγια στη Νοτιοανατολική Ασία.
Πρόσφατα και η MSC Cruises, με αφορμή τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή της, ανακοίνωσε ότι από το 2018 θα εντάξει την Ιαπωνία στα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιών της με σταθμούς στα λιμάνια Fushiki, Kanazawa, Kagoshima και Yokohama. Ο επικεφαλής της MSC Cruises δήλωσε ότι η επέκταση των δρομολογίων της εταιρείας στην Ιαπωνία είναι επιτακτική, καθώς πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη αγορά, αφού το 60% των Ιαπώνων επιβατών επιλέγουν την εταιρεία για να κάνουν κρουαζιέρες στη Μεσόγειο. Το ενδιαφέρον των εταιρειών κρουαζιέρας για τις αγορές της Κίνας και της Ιαπωνίας εκφράζεται και από το γεγονός ότι πολλές εταιρείες, όπως η Carnival Corporation, η Norwegian Cruises και η MSC Cruises έχουν ναυπηγήσει πλοία (Majestic Princess, MSC Lirica, Norwegian Joy), τα οποία σχεδιάζονται ειδικά και προορίζονται αποκλειστικά για τις ιδιαίτερες ανάγκες της κινεζικής και ιαπωνικής αγοράς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.