Πρόγραμμα με στόχο τη διερεύνηση καταλληλόλητας νέων τεχνολογιών για μεγάλα πλοία

Πρόγραμμα με στόχο τη διερεύνηση καταλληλόλητας νέων τεχνολογιών για μεγάλα πλοία

80
Πρόγραμμα με στόχο τη διερεύνηση καταλληλόλητας νέων τεχνολογιών για μεγάλα πλοία
Aπό αριστερά προς τα δεξιά: Σταύρος Χατζηγρηγόρης, MD, Maran Gas Μaritime Warwick Pointon, VP Shipping, Woodside Energy Kisun Chung, Executive VP, Corporate Planning Office, HHI Jim Smith, North Asia Area Manager, Marine & Offshore, Lloyd's Register David Nelson, Director, Sales & Business Development, Marine, GE Aviation

Οι εταρείες Woodside Energy Ltd., Anangel Maritime Services Inc., Hyundai Heavy Industries Co., Ltd., General Electric Company και ο νηογνώμονας Lloyd’s Register, με μια ανακοίνωση στην έκθεση Gastech 2017, δήλωσαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν τις εργασίες πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχει ως στόχο να διερευνήσει την καταλληλόλητα των νέων τεχνολογιών για μεγάλα πλοία, όπως τα VLOC.
Από την στιγμή που καθιερώθηκαν από τον IMO οι περιορισμοί για τις εκπομπές των οξειδίων του αζώτου και των οξειδίων του θείου, καθώς και λόγω των αυξανόμενων εξελίξεων στον κλάδο του παγκόσμιου εφοδιασμού φυσικού αερίου, υπάρχει μια συνεχής ανάγκη για εξέλιξη του σχεδιασμού των πλοίων, ώστε να παρέχουν εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με τους κλασικούς σχεδιασμούς των πετρελαιοκίνητων πλοίων.
Για το λόγο αυτό, ο νέος σχεδιασμός πρόωσης ο οποίος χρησιμοποιεί το LNG ως καύσιμο θεωρείται ως η πλέον ευνοϊκή λύση και η υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών αποθήκευσης, εφοδιασμού και πρόωσης, όχι μόνον είναι φιλικές προς το περιβάλλον αλλά παρέχουν επίσης και μια πληθώρα δυνατοτήτων για οικονομικά αποδοτικό σχεδιασμό και λειτουργία.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά τον σχεδιασμό ενός συμβατικού VLOC που θα χρησιμοποιεί δύο είδη καυσίμου και θα ενσωματώνει νέες αποδεδειγμένες τεχνολογίες. Το επόμενο στάδιο του κοινού αυτού προγράμματος θα διερευνήσει τον σχεδιασμό και τα οφέλη των νέων συστημάτων πρόωσης, υψηλής απόδοσης, που χρησιμοποιούν LNG για καύσιμο. Στα πλαίσια του προγράμματος, τα μέλη θα συνεργαστούν πάνω σε θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία, συμπεριλαμβανομένου και του ανεφοδιασμού με καύσιμο LNG, με στόχο την δημιουργία μιας νέας γενιάς αποδοτικών, ασφαλών, αξιόπιστων και πάνω από όλα φιλικών προς το περιβάλλον σχεδιασμών VLOC πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.