Θετικά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2017 για την Cosco Shipping...

Θετικά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2017 για την Cosco Shipping Holdings

72
Θετικά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2017 για την Cosco Shipping Holdings

Αισιοδοξία προκαλεί το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους για την Cosco Shipping Holdings, καθώς εκπρόσωπος της εταιρείας σε δηλώσεις του τόνισε ότι αναμένονται κέρδη ύψους $37,6 εκατ. για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου, σε σχέση με τις ζημιές $648 εκατ. περίπου, που είχαν καταγραφεί για την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Όπως υποστήριξε εκπρόσωπος της Cosco, τα κέρδη της εταιρείας προήλθαν από τη σταδιακή ανάκαμψη της αγοράς, αλλά και την ανάπτυξη συνεργειών στις δραστηριότητες της εταιρείας.
Ο ίδιος προσέθεσε ότι ειδικά η αγορά των containers έχει ομαλοποιηθεί αρκετά, καθώς ο δείκτης China Containerized Freight Index (CCFI) κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 12% και ανήλθε στις 825,3 μονάδες.
Επιπλέον, η Cosco έχει καταφέρει να αυξήσει τις τιμές στους ναύλους των πλοίων της και συγχρόνως έχει αυξήσει κατά 54% τον όγκο των διακινούμενων εμπορευμάτων από τα πλοία της.
Να σημειωθεί ότι το περασμένο έτος η εταιρεία είχε καταγράψει ζημιές ύψους $1,44 δις, οι οποίες αποδίδονται στους χαμηλούς ναύλους, στην υπερπροσφορά πλοίων και στη μειωμένη ζήτηση στην αγορά των containers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.