Οι λόγοι που η ψηφιοποίηση είναι η νέα μεγάλη πρόκληση της ναυτιλίας

Οι λόγοι που η ψηφιοποίηση είναι η νέα μεγάλη πρόκληση της ναυτιλίας

318
Οι λόγοι που η ψηφιοποίηση είναι η νέα μεγάλη πρόκληση της ναυτιλίας

«Η ψηφιοποίηση συνιστά μία μεγάλη ευκαιρία για να καταστεί η λειτουργία του πλοίου ακόμα πιο αποτελεσματική και ασφαλή, αλλά και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας στην Γερμανία». Αυτό υποστήριξε στο πλαίσιο του 10ου Εθνικού Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Γερμανίας, ο πρόεδρος της Ένωσης των Γερμανών Εφοπλιστών (VDR) Alfred Hartmann.
Στην ομιλία του ο κ. Hartmann τόνισε ότι μέσω της ψηφιοποίησης και της διαρκούς ανταλλαγής εκατοντάδων δεδομένων μεταξύ πλοίων, τερματικών σταθμών και ναυτιλιακών γραφείων, θα μπορούν οι ναυτιλιακές εταιρείες να έχουν –μεταξύ άλλων– άμεση εικόνα για τη λειτουργία του κάθε πλοίου τους, να προχωρούν σε επισκευές όπου χρειάζεται, να σχεδιάζουν πιο «έξυπνα» δρομολόγια, να επιτυγχάνουν με μεγαλύτερη ευκολία τη μέτρηση της απόδοσής τους, προσφέροντας έτσι καλύτερες υπηρεσίες και με μεγαλύτερη διαφάνεια στους πελάτες τους.
Σύμφωνα με την Ένωση Γερμανών Εφοπλιστών η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση οφείλει να υποστηρίξει πιο ενεργά τη λήψη μέτρων για την είσοδο της γερμανικής ναυτιλίας στην εποχή της ψηφιοποίησης, μέσω υποδομών, που θα επιτρέπουν την παροχή μίας αξιόπιστης ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο, όχι μόνο στους λιμένες, αλλά και στις εσωτερικές πλωτές οδούς αλλά και στην ανοιχτή θάλασσα. Στόχος είναι η συνεχής σύνδεση στο διαδίκυτο και όλες οι εφαρμογές και τα έγγραφα των πλοίων να λειτουργούν και να αποστέλλονται ηλεκτρονικά.
«Οι ναυτιλιακές εταιρείες μπορεί να μην είμαστε start-ups από τη Silicon Valley, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλύτερα πως συνδυάζεται η ποιοτική ναυτιλία με παροχή ποιοτικών, επίσης, υπηρεσιών maritime logistics» τόνισε με έμφαση ο κ. Hartmann. Και ο ίδιος προσέθεσε πως για την γερμανική εμπορική ναυτιλία η επίτευξη του στόχου της ψηφιοποίησης θα της προσδώσει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Φωτό: ernst-russ.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.