Η ναυτιλιακή βιομηχανία σύμμαχος του ΟΗΕ στην επίτευξη των στόχων για βιώσιμη...

Η ναυτιλιακή βιομηχανία σύμμαχος του ΟΗΕ στην επίτευξη των στόχων για βιώσιμη ανάπτυξη

147
Η ναυτιλιακή βιομηχανία σύμμαχος του ΟΗΕ στην επίτευξη των στόχων για βιώσιμη ανάπτυξη

Μαζί με τον DNV GL, η Ένωση των Νορβηγών Εφοπλιστών δημοσίευσε μία νέα έκθεση σχετικά με το πως η ναυτιλιακή βιομηχανία μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων περί περιβαλλοντικής βιωσιμότητας που έχει θέσει ο ΟΗΕ, στο πλαίσιο των «Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας».
«Ο ωκεανός αντιπροσωπεύει την ζωή στην γη και είναι ζωτικός για την ευμάρεια, την ανάπτυξη και την ευημερία. Είναι απαραίτητο να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας για τον ωκεανό και να κάνουμε χρήση των πόρων με έναν πιο βιώσιμο τρόπο», τονίζει ο Sturla Henriksen, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης των Νορβηγών Εφοπλιστών.
Η Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, οι σχετικοί με αυτήν 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) και 169 υποστόχοι υιοθετήθηκαν στο πλαίσιο της 70ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στις 25 Σεπτεμβρίου 2015. Οι ΣΒΑ είναι παγκόσμιου χαρακτήρα και γενικής εφαρμογής με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έως το 2030. Στόχος είναι η προστασία του πλανήτη και η εξασφάλιση αξιοπρεπούς ζωής για όλους τους ανθρώπους, με διαμόρφωση όρων οικονομικής ανάπτυξης, χωρίς αποκλεισμούς.
Ο DNV GL και η Ένωση των Νορβηγών Εφοπλιστών σημειώνουν στην έκθεσή τους, μεταξύ άλλων, την ανάγκη εισόδου στην εποχή της πράσινης ναυτιλίας, την χρήση νέων τεχνολογιών για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, την βιώσιμη χρήση του θαλάσσιου χώρου, την αξιοποίηση σε μεγαλύτερο βαθμό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξιοποιώντας τόσο την ηλιακή ενέργεια, όσο και την ενέργεια που παράγεται από τα θαλάσσια κύματα, ρεύματα και παλίρροιες.
Από την πλευρά του DNVGL, η δρ. Maria Gjølberg σημειώνει πως «ο DNV GL είναι πολύ υπερήφανος που έχει συμβάλλει στην δημιουργία αυτής της έκθεσης, η οποία επιτρέπει σε αρκετές επιχειρήσεις και οργανισμούς να βρουν πρακτικές και μέσα να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια με τρόπο που θα υποστηρίζει άμεσα την αειφόρο ανάπτυξη και την Ατζέντα για την Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ».

Φωτό: rederi.no

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.