Η Διώρυγα του Σουέζ δίνει κίνητρα και στην προσέλκυση των dry bulk...

Η Διώρυγα του Σουέζ δίνει κίνητρα και στην προσέλκυση των dry bulk carriers

196
Η Διώρυγα του Σουέζ δίνει κίνητρα και στην προσέλκυση των dry bulk carriers

Σύμφωνα με απόφαση της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, θα χορηγείται έκπτωση στα τέλη διέλευσης των dry bulk carriers που διέρχονται από τη διώρυγα, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των διερχομένων πλοίων, αποτρέποντας τα πλοία να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής.
Συγκεκριμένα, όσα dry bulk carriers αναχωρούν από λιμένες που βρίσκονται ανατολικά και νότια της Αυστραλίας και διέρχονται από τη Διώρυγα του Σουέζ με προορισμό τα λιμάνια της Βορειοδυτικής Ευρώπης, θα έχουν έκπτωση ύψους 75% στα τέλη διέλευσης. Επιπλέον, όσα dry bulk carriers αναχωρούν από τα λιμάνια της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής και περνούν από τη διώρυγα του Σουέζ για να φτάσουν σε λιμάνια της Μεσογείου και της Μαύρης θάλασσας θα έχουν έκπτωση 40%. Οι εκπτώσεις θα εφαρμοστούν, τουλάχιστον αρχικά, για μια δοκιμαστική περίοδο μέχρι τα τέλη του 2017.
Οι παρεχόμενες εκπτώσεις αποτελούν μέρος της στρατηγικής της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό πλοίων σε συνέχεια του πακέτου εκπτώσεων που είχε αναγγείλει η Αρχή τον περασμένο Ιανουάριο σε όσα containerships αναχωρούσαν από λιμάνια της ανατολικής ακτής της Αμερικής με κατεύθυνση σε λιμάνια της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.