Εξαφανίστηκε νοτιοκορεάτικο πλοίο

Εξαφανίστηκε νοτιοκορεάτικο πλοίο

1866
Εξαφανίστηκε νοτιοκορεάτικο πλοίο

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πολεμικού Ναυτικού της Ουρουγουάης, έχουν εκφραστεί φόβοι πως το νοτιοκορεάτικο πλοίο «Stellar Daisy», σημαίας των Νήσων Μάρσαλ, έχει βυθιστεί στα ανοιχτά των ακτών της Ουρουγουάης, στο Νότιο Ατλαντικό.

Την περασμένη Παρασκευή ένα μέλος του πληρώματος εξέδωσε συναγερμό ότι εισέρχονται ύδατα στο πλοίο. Αμέσως ειδοποιήθηκαν τα εμπορικά πλοία που βρίσκονταν κοντά στην περιοχή για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες έρευνας και εντοπισμού του πλοίου και την παροχή βοήθειας προς αυτό.

Κατά τη διαδικασία αναζήτησης του πλοίου, εντοπίστηκαν πάνω σε μία σχεδία και διασώθηκαν 2 από τα 24 μέλη του πληρώματος.

Η διεξαγωγή των ερευνών για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος, τα περισσότερα των οποίων είναι Φιλιππινέζοι και Νοτιοκορεάτες, συνεχίζεται.

Τα εμπορικά πλοία που προσέτρεξαν στη θαλάσσια περιοχή του πιθανού ναυαγίου δε μπόρεσαν να βρουν ίχνη του πλοίου, ανέφεραν μόνο ότι υπήρχε μια έντονη μυρωδιά καυσίμου στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Stellar Daisy», κατηγορίας Very Large Ore Carrier (VLOC) και χωρητικότητας 260.000 τόνων, αναχώρησε από την Βραζιλία, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο τόπος προορισμού του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.