Ασιατική συμμαχία για την προμήθεια LNG

Ασιατική συμμαχία για την προμήθεια LNG

537
Ασιατική συμμαχία για την προμήθεια LNG

Τρεις μεγάλες κρατικές εταιρείες φυσικού αερίου στην Ασία ενώνουν τις δυνάμεις τους για την απόκτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου σε προνομιακές τιμές.
Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Ιαπωνίας, JERA, συμφώνησε με την αντίστοιχη εταιρεία της Κορέας, Kogas και αυτήν την Κίνας, CNOOC Gas and Power Trading & Marketing, να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν συμβόλαια με ευνοϊκούς όρους για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται.
Η συμφωνία αυτή προβλέπει τη συνεργασία των τριών εταιρειών, οι οποίες κατέχουν πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου εμπορίου LNG, στους τομείς της προμήθειας, μεταφοράς και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου. Οι εισαγωγές LNG από την Ιαπωνία, την Κορέα και την Κίνα μαζί αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% των παγκόσμιων εισαγωγών.
Η συμφωνία έγινε με στόχο οι συγκεκριμένες εταιρείες να γίνουν πιο ευέλικτες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και να αυξήσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη κατά τη σύναψη συμβολαίων για εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.