Ξεκινάει η συνεργασία της HMM με την 2Μ Alliance

Ξεκινάει η συνεργασία της HMM με την 2Μ Alliance

165
Ξεκινάει η συνεργασία της HMM με την 2Μ Alliance

Ξεκινάει τον Απρίλιο η συνεργασία της Hyundai Merchant Marine (HMM) με τις εταιρείες Maersk και Mediterranean Shipping Company (MSC), μετά από την πρόσφατη επίσημη υπογραφή της συμφωνίας τους.
Η συνεργασία διάρκειας τριών ετών αφορά τη μίσθωση χωρητικότητας στα πλοία της HMM (slot purchase agreement). Η συμφωνία αποτελεί μέρος της στρατηγικής της HMM για να επανακάμψει οικονομικά, περιορίζοντας την έκταση των ζημιών που είχαν καταγραφεί το περασμένο έτος.
Η επονομαζόμενη στρατηγική συμμαχία «2M + HMM» θα αφορά συγκεκριμένα τη μίσθωση πλοίων της HMM από τις εταιρείες Maersk και MSC στις εμπορικές διαδρομές Ανατολής- Δύσης.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της HMM, η νέα συμμαχία θα διαθέτει 20% μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς. Ιδιαίτερα για την εξυπηρέτηση των εμπορικών μεταφορών στην θαλάσσια περιοχή του Ειρηνικού θα χρησιμοποιηθούν κατά 50% περισσότερα πλοία σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση. Όπως δήλωσε ο Robbert van Trooijen, chief executive of Maersk Line’s Asia-Pacific operations, η συμμαχία αυτή θα ωφελήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, αφού η Maersk θα δραστηριοποιείται με περισσότερα πλοία στην θαλάσσια περιοχή του Ειρηνικού και οι πελάτες της HMM θα επωφεληθούν από την ηγετική θέση της Maersk στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Alphaliner, η νέα συμμαχία θα διαθέτει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα, κατέχοντας μερίδιο πάνω από το 35% του παγκόσμιου στόλου και θα ακολουθεί με 26% η Ocean Alliance (China Cosco Shipping, Evergreen Line, CMA CGM, OOCL). Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι η HMM, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την ενίσχυση της οικονομικής της κατάστασης, έχει προχωρήσει στη σύναψη συμφωνίας και με δύο κορεάτικους μεταφορείς, τους Heung A και Sinokor, για τη δημιουργία μιας συμμαχίας με επίκεντρο το εμπόριο στους ασιατικούς λιμένες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.