Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Πορτ Σάιντ για την υποδοχή μεγάλων containerships

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Πορτ Σάιντ για την υποδοχή μεγάλων containerships

213
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Πορτ Σάιντ για την υποδοχή μεγάλων containerships

H APM Terminals, βασικός μέτοχος του Suez Canal Container Terminal (SCCT), σε συνεργασία με την αιγυπτιακή κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές, ολοκλήρωσαν τις εργασίες βυθοκόρησης του καναλιού που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του λιμανιού του Πορτ Σάιντ.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Πορτ Σάιντ θα υποδέχεται κατευθείαν τα πλοία από την ανοιχτή θάλασσα, επιτρέποντας την παράκαμψη ενός τμήματος της διώρυγας του Σουέζ και μειώνοντας έτσι τον χρόνο αναμονής των πλοίων έως και 10 ώρες.
Επιπρόσθετα, μετά το πέρας των εργασιών ο τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Πορτ Σάιντ θα έχει πλέον τη δυνατότητα να υποδέχεται πλοία εμπορευματοκιβωτίων τελευταίας γενιάς (Ultra Large Containerships), όπως αυτά της κατηγορίας Triple-E που διαθέτει η Maersk, μήκους άνω των 400 μέτρων και μεταφορικής ικανότητας άνω των 18.000 TEUs.
Τον περασμένο Φεβρουάριο το πλοίο «Mette Maersk», προσέγγισε δοκιμαστικά το λιμάνι του Πορτ Σάιντ, αποτελώντας το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει ποτέ προσεγγίσει τερματικό σταθμό της Αιγύπτου. Πριν λίγες μέρες το αδελφό πλοίο του «Mette Maersk», το «Maren Maersk», μεταφορικής ικανότητας 18.300 TEUs, προσέγγισε για φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων τον τερματικό σταθμό του Πορτ Σάιντ.
Όπως δήλωσε ο διαχειριστής του SCCT, Jan Buijze, ο τερματικός σταθμός διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού, που έχει πλέον βάθος 18,5 μέτρων, έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των Ultra Large Containerships, διαθέτοντας κρηπιδώματα συνολικού μήκους 2.400 μέτρων.
Όπως εκτιμούν ειδικοί, το 2020 ο εκσυγχρονισμένος τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του Πορτ Σάιντ θα μπορεί να διαχειρίζεται 20 εκατ. TEUs.
Συνολικά από το 2004 που ξεκίνησε την λειτουργία του ο SCCT, έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις ύψους $850 εκ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.