Ο Claus Peter Offen προχωρά στην εξαγορά της Conti-Group

Ο Claus Peter Offen προχωρά στην εξαγορά της Conti-Group

242
Ο Claus Peter Offen προχωρά στην εξαγορά της Conti-Group

Εδώ και μερικές εβδομάδες, όπως μεταδίδει ο γερμανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος «Hansa», υπήρχαν φήμες που ήθελαν τον όμιλο Conti, με έδρα το Μόναχο, να περνά υπό τον έλεγχο του Claus Peter Offen, του Γερμανού επιχειρηματία, ιδρυτή, μοναδικού μετόχου και CEO του ομίλου Offen.
Offen Group2
Και οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, με τον όμιλο Conti που διαχειρίζεται ένα στόλο 68 πλοίων να περνά υπό τον έλεγχο του ομίλου Offen. Συγκεκριμένα με την εξαγορά της Conti, όπως σημειώνεται στο επίσημο δελτίο Τύπου του Ομίλου, περνούν υπό τον έλεγχο του Γερμανού πλοιοκτήτη από το Αμβούργο Claus Peter Offen 30 containerships (207.712 TEUs), 29 bulk carriers, καθώς και 8 product tankers.

Ο Claus Peter Offen πλέον θα κατέχει το 100% των μετοχών της Conti, ενώ μετά την εξαγορά της η τελευταία θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται αυτόνομα. Με αφορμή την εξαγορά ο Offen δήλωσε πως «Για εμάς αυτή η εξαγορά αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην εφαρμογή της αναπτυξιακής μας στρατηγικής».

Εκτός της Conti, όμως, υπό τον έλεγχο του Offen περνά και το 67,5% των μετοχών της εταιρείας Bremer Bereederungsgesellschaft mbH & Co. KG, η οποία διαχειρίζεται ένα στόλο από 35 bulk carriers (Ultramax, Supramax, Panamax και Post-Panamax).

Πλέον, ο όμιλος Offen, μαζί με τις θυγατρικές του, διαχειριζόμενος ένα στόλο από 95 containerships, 37 bulk carriers και 37 product tankers, συνολικά δηλαδή ένα στόλο 169 πλοίων, θα μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω την θέση του έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού και να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τη συνεχιζόμενη κρίση στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Offen, που ιδρύθηκε το 1971 από τον Claus Peter Offen, έχει έδρα το Αμβούργο και αποτελεί σήμερα μία από τις μεγαλύτερες και πλέον κερδοφόρες γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες, με περισσότερους από 3.500 εργαζομένους. Τα περισσότερα από τα πλοία της είναι χρονοναυλωμένα, με μακροχρόνια συμβόλαια από εταιρείες, όπως οι: MSC, Maersk, CMA CGM, Hapag Lloyd και Hamburg Süd.

Φωτό: offengroup.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.