Dryships Inc.: άσκηση του δικαιώματος για την απόκτηση ενός VLGC

Dryships Inc.: άσκηση του δικαιώματος για την απόκτηση ενός VLGC

243
Dryships Inc.: άσκηση του δικαιώματος για την απόκτηση ενός VLGC

Την άσκηση του δικαιώματος για την απόκτηση ενός VLGC πλοίου ανακοίνωσε η Dryships Inc., συμφερόντων του κ. Γιώργου Οικονόμου. Το πλοίο ναυπηγείται από την Hyundai Heavy Industries Co. Ltd., η τιμή απόκτησης φτάνει τα $83,5 εκατ. και η παραλαβή του από την Dryships αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την 2η άσκηση option αγοράς 4 πλοίων την οποία η εταιρεία είχε ανακοινώσει από τις αρχές του έτους.
Για το εν λόγω πλοίο έχει ήδη συμφωνηθεί χρονοναύλωση διάρκειας 5 ετών με αναμενόμενα έσοδα για την Dryships που προϋπολογίζονται σε $54 εκατ., ενώ σε περίπτωση άσκησης των option επέκτασης θα φτάσουν τα $92,7 εκατ.
mo_020705a
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Οικονόμου σχολίασε ότι «είμαστε ευχαριστημένοι με την ανακοίνωση της 2ης άσκησης δικαιώματος απόκτησης ενός VLGC για το οποίο υπάρχει ήδη ένα ναυλοσύμφωνο μακράς διάρκειας. Αυτή η δεύτερη επένδυσή μας στον κλάδο του υγροποιημένου αερίου σηματοδοτεί την πεποίθηση μας στην αναμενόμενη θετική εξέλιξη στην αγορά των LNG».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.