Θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας Nakilat για το 2016

Θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας Nakilat για το 2016

135
Θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας Nakilat για το 2016

Η ναυτιλιακή εταιρεία Nakilat, η οποία εδρεύει στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα και δραστηριοποιείται στη μεταφορά LNG φορτίων, κατέγραψε κέρδη ύψους $262,20 εκατ. για το 2016, επιτυγχάνοντας θετικά αποτελέσματα για μια ακόμη χρονιά αφού και το 2015 είχαν καταγραφεί κέρδη ύψους $270,20 εκατ.
Εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου της Nakilat εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, αφού η ίδια παραμένει ισχυρή παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά.
Οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας ενισχύονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τα μακροχρόνια συμβόλαια ναυλώσεων στα πλοία της. Επιπλέον, η αξιοποίηση των κερδοφόρων δραστηριοτήτων της και ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους αποτελούν πολιτικές της εταιρείας που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων της.
Στόχος της εταιρείας Nakilat για το άμεσο μέλλον είναι να καταστεί ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια αγορά όσον αφορά τον τομέα της μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Η ναυτιλιακή εταιρεία του Κατάρ διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο από πλοία μεταφοράς LNG σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπρόσθετα, η Nakilat έχει στην κατοχή της και διαχειρίζεται 4 πλοία μεταφοράς LPG καθώς και ναυπηγικές και επισκευαστικές εγκαταστάσεις στη βιομηχανική περιοχή της πόλης Ras Laffan, νότια της πρωτεύουσας Ντόχα.

Φωτο: Nakilat

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.