Περικοπές θέσεων εργασίας για τον κινέζικο όμιλο ναυπηγείων Yangzijiang

Περικοπές θέσεων εργασίας για τον κινέζικο όμιλο ναυπηγείων Yangzijiang

76
Περικοπές θέσεων εργασίας για τον κινέζικο όμιλο ναυπηγείων Yangzijiang

Ο κινέζικος όμιλος ναυπηγείων Yangzijiang θα προχωρήσει σε μείωση του εργατικού του δυναμικού κατά 10% εντός του τρέχοντος έτους.
Όπως δήλωσε ο κος Ren Yuanlin, υψηλόβαθμο στέλεχος του κινέζικου ομίλου, ο όμιλος πρόκειται να μειώσει το εργατικό δυναμικό των ναυπηγείων του από 20.000 εργάτες σε 18.000 μέχρι το τέλος του 2017.
Να σημειωθεί ότι ο όμιλος τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε απολύσεις 6.000 εργαζομένων με στόχο τον περιορισμό των λειτουργικών του εξόδων και κυρίως του κόστους μισθοδοσίας. Μέρος της πολιτικής του ομίλου Yangzijiang αποτελεί επίσης η προσέλκυση νέων παραγγελιών πλοίων ύψους $1,5 δις. Το περασμένο έτος ο κινέζικος όμιλος ολοκλήρωσε ναυπηγήσεις πλοίων αξίας $823 εκατ., ενώ το βιβλίο παραγγελιών του περιελάμβανε 85 πλοία αξίας $4,3 δις.
Ο κος Ren Yuanlin προσέθεσε επίσης ότι ο όμιλος αναμένει παραγγελίες κυρίως πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρών φορτίων και όχι containerships λόγω των δυσμενών συνθηκών που χαρακτηρίζει τη ναυλαγορά της τελευταίας κατηγορίας πλοίων. Ανέφερε επιπλέον ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, ο όμιλος Yangzijiang κατάφερε να καταγράψει κέρδη ύψους $269,04 εκατ. το 2016. Βέβαια τα κέρδη του ομίλου για το 2016 ήταν μειωμένα κατά 25% σε σχέση με αυτά του 2015 ($356,6 εκατ.), εξαιτίας της απομείωσης της αξίας των περιουσιακών του στοιχείων.
Τα έσοδα του ομίλου το 2016 έφτασαν τα $2,19 δις, μείωση κατά 6% συγκριτικά με τα έσοδα του 2015 ($2,32 δις), γεγονός που οφείλεται στη ναυπήγηση πλοίων μικρότερου μεγέθους και σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τις ναυπηγήσεις που έγιναν το 2015.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.