Σημαντικές ζημιές κατέγραψε η Teekay Corporation

Σημαντικές ζημιές κατέγραψε η Teekay Corporation

98
Σημαντικές ζημιές κατέγραψε η Teekay Corporation

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016 που εξέδωσε η Teekay Corporation, ο όμιλος κατέγραψε ζημιές που φτάνουν τα $123,18 εκατ.

Πιο αναλυτικά, τα έσοδα του ομίλου από τη διαχείριση πλοίων ανήλθαν στα $384,29 εκατ. το 2016, μειωμένα κατά 38,5% περίπου σε σχέση με το 2015 όταν και είχαν φτάσει τα $625,13 εκατ.

Οι ζημιές του ομίλου, ο οποίος αποτελείται από τις θυγατρικές Teekay Offshore, Teekay LNG και Teekay Tankers, αποδίδεται σε διάφορους παράγοντες, οι κυριότεροι των οποίων είναι οι υψηλές δαπάνες από τις χρονοναυλώσεις πλοίων, οι χαμηλές τιμές των ναύλων στην αγορά των δεξαμενόπλοιων στην spot αγορά, καθώς και η καταβολή υψηλών χρηματικών ποσών για την αγορά εξεδρών για την παραγωγή πετρελαίου και την αποθήκευση καυσίμων.

Ο πρόεδρος του ομίλου Kenneth Hvid δήλωσε, πως ο όμιλος έχει αποφασίσει την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, ύψους $ 1,2 δις, που θα αφορούν τις θυγατρικές του: Teekay Offshore και Teekay LNG.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι από τον περασμένο Οκτώβριο ο όμιλος έχει συνάψει συμφωνίες για ναύλωση δύο tankers Suezmax και ενός tanker Aframax, ευελπιστώντας ότι η κίνηση αυτή θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάκαμψη των οικονομικών του μεγεθών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.