Το μέλλον ανήκει στην Ασία σύμφωνα με την PwC

Το μέλλον ανήκει στην Ασία σύμφωνα με την PwC

126
Το μέλλον ανήκει στην Ασία σύμφωνα με την PwC

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από την PwC, εκτός από την Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία, η Ινδονησία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν και το Ιράν θα είναι μεταξύ των 32 πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου μέχρι το 2050.
Η έκθεση, με τίτλο «The long view: how will the global economic order change by 2050?» κατέταξε 32 χώρες που θα έχουν τις πιο ισχυρές οικονομίες μέχρι το 2050. Ο τελικός πίνακας συμπεριλάμβανε στα βασικά κριτήρια την προβλεπόμενη διαμόρφωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της κάθε χώρας. Οι προβλέψεις βασίζονται στα στοιχεία ενός εμπεριστατωμένου μοντέλου για τη μακροπρόθεσμη παγκόσμια ανάπτυξη που εκπόνησε η PwC το 2006.
Στην έκθεση ηγείται η Κίνα στην πρώτη θέση, η Ινδία στη δεύτερη θέση και οι ΗΠΑ στην τρίτη θέση (από δεύτερη σήμερα). Από τις άλλες ασιατικές χώρες η Ινδονησία θα βρίσκεται στην τέταρτη θέση και η Ιαπωνία στην 8η, η Τουρκία στην 11η θέση, η Σαουδική Αραβία στην 13η θέση και το Πακιστάν στην 16η θέση.
Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα είναι στη 17η , η Νότια Κορέα στη 18η, οι Φιλιππίνες στη 19η και η Μαλαισία στην 24η.
Μέχρι το 2050, οι οικονομίες της Ινδονησίας και της Τουρκίας θα είναι μεγαλύτερες από πολλές ευρωπαϊκές, ενώ σε αισιόδοξη τροχιά βρίσκονται η Βραζιλία, το Μεξικό και η Νιγηρία αν οι κυβερνήσεις καταφέρουν να ξεπεράσουν τα γνωστά εμπόδια που οφείλονται για πολλούς στην διαφθορά και την διοικητική παρακμή τους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.