Το πρώτο εργοστάσιο της Boeing στην Ευρώπη ανοίγει στην Αγγλία

Το πρώτο εργοστάσιο της Boeing στην Ευρώπη ανοίγει στην Αγγλία

144
Το πρώτο εργοστάσιο της Boeing στην Ευρώπη ανοίγει στην Αγγλία

Η Boeing επί ευρωπαϊκού εδάφους διαθέτει μόνο ένα ερευνητικό κέντρο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2001, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Όμως, πλέον η αμερικανική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών ανακοίνωσε την απόφασή της να κατασκευάσει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο στο Νότιο Γιορκσάιρ.
Το νέο εργοστάσιο της Boeing, που θα ονομάζεται «Boeing Sheffield», θα κατασκευαστεί δίπλα στο υπάρχον ερευνητικό κέντρο του αμερικανικού κολοσσού στο Σέφιλντ (Sheffield’s Advanced Manufacturing Research Centre). Το κόστος της συνολικής επένδυσης αναμένεται να αγγίξει τα €24 εκατ. και εάν ληφθούν εγκαίρως οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές, η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου έτους, όπως σημειώνεται στο επίσημο δελτίο Τύπου της αμερικανικής εταιρείας.
Στην ευρωπαϊκή της μονάδα, όπου κατά την πρώτη φάση λειτουργίας της εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν τουλάχιστον τριάντα νέες θέσεις εργασίας, η Boeing θα κατασκευάζει εξαρτήματα αεροσκαφών υψηλής τεχνολογίας και συγκεκριμένα εξαρτήματα για αεροσκάφη 737, 737 MAX και 777.

Φωτό: boeing.co.uk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.