Ο στόχος της «K» Line για την μείωση των εκπομπών CO2 πιστοποιήθηκε...

Ο στόχος της «K» Line για την μείωση των εκπομπών CO2 πιστοποιήθηκε ως «Science Based Target (SBT)»

105
Ο στόχος της «K» Line για την μείωση των εκπομπών CO2 πιστοποιήθηκε ως «Science Based Target (SBT)»

Οι στόχοι της «K» Line για μείωση των εκπομπών CO2 εγκρίθηκαν ως επιστημονικά συνεπείς με το επίπεδο επίτευξης του στόχου του «Paris Agreement», περί της διατήρησης της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη αρκετά κάτω από τους 2 °C (πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα), κι έλαβαν πιστοποίηση από μια διεθνή πρωτοβουλία, την «Science Based Target Initiative (SBTi)».

Το Μάρτιο του 2015, η εταιρεία παρουσίασε το μακροπρόθεσμο περιβαλλοντικό της όραμα -«K» LINE Environmental Vision 2050 “Securing Blue Seas for Tomorrow”- κι έθεσε έναν περιβαλλοντικό στόχο. Ο στόχος αυτός αφορούσε τη μείωση των εκπομπών CO2 από τα πλοία τα οποία διαχειρίζεται η εταιρεία κατά το ήμισυ πριν από το 2050, ως ένα αντίμετρο κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Κ LineΣτην παρούσα συγκυρία, η «K» Line έθεσε τον ενδιάμεσο στόχο μείωσης εκπομπών CO2 κατά 10% για το 2019, τον οποίο πέτυχε νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα,  το 2015, κι έτσι έθεσε ένα νέο ενδιάμεσο στόχο μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 25% για το 2030. Επί του παρόντος, το ορόσημο αυτό έχει πιστοποιηθεί από την SBTi.

Η SBTi αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία, η οποία θεσπίστηκε από το μη κερδοσκοπικό διεθνή οργανισμό CDP και άλλους οργανισμούς, προκειμένου να προωθήσει την επίτευξη των στόχων μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, και η ύπαρξη των SBT έχει θεσπιστεί ως μέρος της αξιολόγησης στον CDP.

Από τις 13 Φεβρουαρίου 2017, 211 από τις μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως, έχουν δηλώσει ότι θα ορίσουν SBT, συμπεριλαμβανομένης της «K» Line, με τους στόχους 35 από αυτών να έχουν ήδη πιστοποιηθεί από την SBTi.

Φωτό: klineurope.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.