Στο κρατητήριο ο επικεφαλής του Ομίλου Samsung

Στο κρατητήριο ο επικεφαλής του Ομίλου Samsung

817
Στο κρατητήριο ο επικεφαλής του Ομίλου Samsung

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters o επικεφαλής του Ομίλου Samsung κ. Jay Y. Lee συνελήφθη πριν λίγες ώρες μετά από ένταλμα που εκδόθηκε από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ. Ο κ. Lee κατηγορείται για τα εγκλήματα της δωροδοκίας, της υπεξαίρεσης, της ψευδορκίας αλλά και της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων  στο εξωτερικό. Ο μέχρι πρόσφατα σημαντικός παράγοντας στην οικονομία της Κορέας υπήρξε πολύ στενός φίλος του Προέδρου της χώρας Παρκ Γκέουν-χε και θεωρείται από τις διωκτικές αρχές και τα ΜΜΕ τhς χώρας ύποπτος για σωρεία σκανδάλων και ποινικών αδικημάτων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο κ.  Lee, συνελήφθη και οδηγήθηκε από τις αστυνομικές αρχές στο Κέντρο Κράτησης της Σεούλ, νωρίς την Παρασκευή, μετά από το ένταλμα σύλληψης του αρμοδίου δικαστηρίου. Ο κ. Lee έχει αρνηθεί όλες τις μέχρι τώρα κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση, αλλά εισαγγελείς και δικαστές συμφώνησαν την προσωρινή κράτησή του μέχρι να οδηγηθεί στο ακροατήριο τις επόμενες ώρες.

Samsung chief Lee Jae-yong under detention

Το ίδιο πρωτόδικο ποινικό δικαστήριο είχε απορρίψει πρόταση του εισαγγελέα τον περασμένο μήνα για σύλληψη του κ. Lee, αλλά οι εισαγγελείς αυτή την εβδομάδα πρότειναν επιπρόσθετες κατηγορίες εναντίον του και επικαλέστηκαν νέα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του. Ωστόσο, ο  αρμόδιος δικαστής απέρριψε το ένταλμα σύλληψης για τον επικεφαλής της Samsung Electronics κ. Park Sang-jin.

Το δικαστήριο θα πρέπει στους επόμενους τρεις μήνες να εκδώσει την πρωτόδικη ετυμηγορία του.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT & EPA/YONHAP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.