Η Rolls-Royce είναι η πρώτη επιλογή της Damen για τον εξοπλισμό πρόωσης

Η Rolls-Royce είναι η πρώτη επιλογή της Damen για τον εξοπλισμό πρόωσης

455
Η Rolls-Royce είναι η πρώτη επιλογή της Damen για τον εξοπλισμό πρόωσης

Η Rolls-Royce παρέδωσε το χιλιοστό azimuth thruster στην Damen, κάτι που αποτελεί ένα επίτευγμα-ορόσημο στην σχέση των δύο εταιρειών η οποία υπάρχει για περισσότερα από 30 χρόνια.
Τα No1000 και No1001 US 255 FP azimuth thrusters της Rolls-Royce, με ισχύ 2525kW το καθένα, θα εγκατασταθούν σε ένα νέο ASD2913 ρυμουλκό της Damen, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών για υψηλή ικανότητα έλξης και αποδοτικότητα κόστους.
Ο πρώτος σχεδιασμός ASD ρυμουλκού με US azimuth thrusters από την Rolls-Royce έγινε το 1993 όμως η συνεργασία μεταξύ των Rolls-Royce και Damen πηγαίνει πολύ πιο πίσω.
Η κα.Aila Lainio, Marine Area Sales Manager της Rolls-Royce, η οποία έχει εμπειρία 20 ετών στο εργοστάσιο thruster στην Rauma της Φινλανδίας, ανέφερε: «Συνεργαζόμαστε στενά με την Damen όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να αναπτύξουμε τη βέλτιστη σειρά azimuth thruster για ρυμουλκά πλοία.’Εχουμε μια πολύ δημιουργική και ταλαντούχα ομάδα στην Rauma. Κάθε φορά που η Damen παρουσιάζει νέες απαιτήσεις, δεχόμαστε την πρόκληση της ανάπτυξης λύσεων που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να είμαστε η πρώτη επιλογή της Damen για τον εξοπλισμό πρόωσης. Επενδύουμε συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε τις επιδόσεις των thrusters και την περιβαλλοντική αποδοτικότητα. Σε τελική ανάλυση, προσπαθούμε να σχεδιάσουμε την καλύτερη λύση πρόωσης για όλους τους πελάτες μας.»

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.