Σε πώληση πακέτου μετοχών προχώρησε η Dryships Inc.

Σε πώληση πακέτου μετοχών προχώρησε η Dryships Inc.

274
Σε πώληση πακέτου μετοχών προχώρησε η Dryships Inc.

Την πώληση πακέτου μετοχών της αξίας $200 εκατ. ανακοίνωσε η Dryships Inc. στην εταιρεία Kalani Investments Limited. Αναλυτικότερα, η εταιρεία με δελτίου τύπου που εξέδωσε στις 30 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ότι η πώληση του εν λόγω πακέτου θα της αποφέρει $198 εκατ. Πρόκειται για συμφωνία που είχε προαναγγελθεί ήδη από τις 27 Δεκεμβρίου.
Ο κ. Γεώργιος Οικονόμου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dryships, σχολίασε: «Είμαστε ευτυχείς με την αύξηση των κεφαλαίων μας κατά $198 εκατ. και με συνολική ρευστότητα που ξεπερνά τα $300 εκατ., ενισχύουμε τη θέση μας ώστε να συνεχίσουμε τη διαδικασία ανανέωσης του στόλου μας αλλά και την ανάληψη νέων επενδυτικών σχεδίων σε διάφορους τομείς της ναυτιλίας».
Πλέον, η εταιρεία διαθέτει περίπου 36,2 εκατ. μετοχές διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Την ανακοίνωση της συμφωνίας ακολούθησε ένα «ράλι» της τιμής της μετοχής κατά 105% μέσα σε μια ημέρα και να κλείνει στις 31 Ιανουαρίου στα $5,05. Η κεφαλαιοποίηση της Dryships ανέρχεται σε περίπου $167 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.