Σε δύο εβδομάδες η πτώχευση της Hanjin Shipping Co ;

Σε δύο εβδομάδες η πτώχευση της Hanjin Shipping Co ;

831
Σε δύο εβδομάδες η πτώχευση της Hanjin Shipping Co ;

Δικαστήριο της Νότιας Κορέας, αρμόδιο για την υπόθεση της Hanjin Shipping Co διαφαίνεται, σύμφωνα με επίσημες και ανεπίσημες ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, ότι σχεδιάζει να κηρύξει επίσημα την πτώχευση της εταιρείας στις 17 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με πηγές του δικαστηρίου αλλά και σύμφωνα με τις αναλύσεις της PriceWaterhouseCoopers (PwC), η ρευστοποίηση του ενεργητικού της περιουσίας της εταιρείας είναι η πιο συμφέρουσα λύση, με αποτέλεσμα να μην προτείνεται το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της.Επιπλέον η PwC εκτίμησε την αξία ρευστοποίησης της ναυτιλιακής εταιρείας σε 1.5 δις $.
Κερδισμένοι από αυτή την απόφαση θα εξέλθουν αρχικά οι πιστωτές, οι οποίοι βέβαια θα μπορούσαν να επανεξετάσουν και να διευθετήσουν τα χρέη της εταιρείας µε µορφή συµβιβασµού ή σχεδίου αναδιοργάνωσης. Ωστόσο φαίνεται ότι
το δικαστήριο έχει ήδη προχωρήσει και επιτρέψει την πώληση σε περιουσιακά στοιχεία της Hanjin, όπως το μερίδιο που κατείχε στην εταιρεία διαχείρισης τερματικών λιμενικών σταθμών “Total Terminals International” με έδρα τις Η.Π.Α. το οποίο εξαγοράστηκε από την Hyundai Merchant.
Επίσης στα τέλη του περασμένου έτους, η SM Group, μια μεσαίου μεγέθους τοπική εταιρεία η οποία ανήκει στην Korea Line Corp., απόκτησε περιουσιακά στοιχεία της Hanjin για $32 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.