Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας συζητούν με τον ΥΝΑ

Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας συζητούν με τον ΥΝΑ

145
Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας συζητούν με τον ΥΝΑ

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, πραγματοποίησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Στη συζήτηση, η αντιπροσωπεία εξέφρασε τα ζητήματα του κλάδου της. Ιδιαίτερα τόνισε ότι οι παραγωγικές εγκαταστάσεις του ναυπηγείου είναι τεχνολογικά εκσυγχρονισμένες και ότι το τεχνικό προσωπικό είναι υψηλού επιπέδου, σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό. Όπως επισήμαναν οι συνδικαλιστές, αυτά είναι και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ναυπηγείου.
Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την βούληση της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, επισημαίνοντας ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο, οι επισκευές όλων των σκαφών του Λιμενικού Σώματος/ Ελληνικής Ακτοφυλακής θα διενεργούνται στην Ελλάδα και όχι σε χώρες της αλλοδαπής, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο κ. Δανούσης Θανάσης, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και μέλος του Σωματείου, ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Τσούκας Θεοκλής, ο αντιπρόεδρος κ. Κούτουλας Ηρακλής και ο γραμματέας κ. Κυριαζόπουλος Αριστοτέλης.

Φωτο: ΑΠΕ /ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.