Η OOCL αρνείται πρόταση εξαγοράς της Cosco

Η OOCL αρνείται πρόταση εξαγοράς της Cosco

212
Η OOCL αρνείται πρόταση εξαγοράς της Cosco

Αρνητικοί εμφανίζονται υψηλά ιστάμενοι της OOCL (Orient Overseas Container Line) ως προς την πιθανότητα εξαγοράς από την COSCO. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η COSCO αποτελεί τον πιο πιθανό αγοραστή της OOCL, ενώ από την πλευρά της εταιρείας με έδρα το Hong Kong δεν επιβεβαιώνεται πως βρίσκεται σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με την COSCO.

Εκπρόσωπος της OOCL ανακοίνωσε πως παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η εταιρεία και γενικά η αγορά των εμπορευματοκιβωτίων κατά τη διάρκεια του 2016, προβλέπονται θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2017. Επίσης ανέφερε πως η OOCL συνεχίζει να εξυπηρετεί τους πελάτες της παρέχοντας τους υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, ενώ και τα στοιχεία του ισολογισμού της είναι ικανοποιητικά.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα του Πεκίνου “Caixin” και  την “Wall Street Journal” η COSCO έχει υποβάλλει πρόταση εξαγοράς στην OOCL ύψους τουλάχιστον $4 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.