Το δυσμενές οικονομικό κλίμα για τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες

Το δυσμενές οικονομικό κλίμα για τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες

192
Το δυσμενές οικονομικό κλίμα για τις εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες

Επιβεβαιώθηκε και τον Δεκέμβριο το δυσμενές οικονομικό κλίμα για τις εισηγμένες ναυτιλιακές επιχειρήσεις, με την πλειοψηφία των μετοχών να σημειώνουν πτώση, ορισμένες εξ αυτών με διπλάσιο ποσοστό.

screenshot copy

Οι τιμές των μετοχών είναι σε $.

Οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq παρουσίασαν μια κατάσταση μάλλον ισορροπίας, αναμένοντας και την ανάληψη της Προεδρίας των ΗΠΑ από τον Donald Trump, εμφανίζοντας μια αύξηση της τάξεως του 3-4% μέσα στον Δεκέμβριο και στις αρχές του 2017. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο Dow Jones το 2016 βρέθηκε από τις 16.000 στις 20.000 μονάδες, ενισχυόμενος από τα καλά μακροοικονομικά στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας.

Αντίθετα, όπως έχει ήδη επισημανθεί, οι τιμές των ελληνικών συμφερόντων εισηγμένων επιχειρήσεων ναυτιλίας, παρουσιάζουν μια αρνητική εικόνα, ωθούμενες από μια πολύ κακή χρονιά για την ναυτιλία – ιδίως στα bulk carriers. Η συσχέτιση των μετοχών με τους κύριους δείκτες της Wall Street μπορεί να θεωρηθεί πλέον από πολύ μικρή έως ανύπαρκτη.

Όπως φαίνεται και στον πίνακα, 9 μετοχές σημείωσαν πτώση τον Δεκέμβριο και μόνο 6 επιχειρήσεις είδαν τις τιμές των μετοχών τους να σημειώνουν άνοδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.