Η λύση που προσφέρει το CBM μειώνει σημαντικά τα λειτουργικά κόστη του...

Η λύση που προσφέρει το CBM μειώνει σημαντικά τα λειτουργικά κόστη του πλοίου

320
Η λύση που προσφέρει το CBM μειώνει σημαντικά τα λειτουργικά κόστη του πλοίου

H Wärtsilä έχει υπογράψει μια δεκαετή συμφωνία με την MOL LNG Transport Europe Ltd. , θυγατρική του ιαπωνικού MOL Group, σχετικά με την συντήρηση δύο πλοίων μεταφοράς LNG. Η συμφωνία αυτή, αυξάνει τη δυνατότητα πρόβλεψης στις δραστηριότητες των πλοίων, ενισχύει την ασφάλεια και μειώνει τα λειτουργικά κόστη. Το όλο πακέτο παροχής υπηρεσιών περιλαμβάνει όλες τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης της μηχανής, υπηρεσίες εργαστηρίου και online απομακρυσμένη υποστήριξη.

Με το πακέτο Condition Based Maintenance (CBM) το οποίο προσφέρει η Wärtsilä, οι εργασίες συντήρησης των κινητήρων των δύο πλοίων μπορούν να προγραμματιστούν με βάση την πραγματική τους κατάσταση αντί να ακολουθείται ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Η λύση του CBM ελέγχει και επεκτείνει τα διαστήματα ανάμεσα στις συντηρήσεις, μειώνοντας έτσι τα λειτουργικά κόστη και τον χρόνο διακοπής λειτουργίας. Το σύστημα παρακολούθησης CBM συλλέγει διαρκώς δεδομένα τα οποία σχετίζονται με τις λειτουργικές παραμέτρους της μηχανής και μεταδίδει τις πληροφορίες αυτές σε πραγματικό χρόνο σε ένα κέντρο υπηρεσιών της Wärtsilä για ανάλυση.

Σύμφωνα με τον κ. Andy Dickinson, Managing Director της Wärtsilä UK, η μακροχρόνια αυτή συμφωνία θα επιτρέψει στην Wärtsilä να προγραμματίζει τις εργασίες συντηρήσεων αποτελεσματικά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κατάσταση του εξοπλισμού καθώς και το λειτουργικό πρόγραμμα και το περιβάλλον του πελάτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.