Tα αποτελέσματα της συμφωνίας των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ για μείωση του μαύρου...

Tα αποτελέσματα της συμφωνίας των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ για μείωση του μαύρου χρυσού

127
Tα αποτελέσματα της συμφωνίας των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ για μείωση του μαύρου χρυσού

Σε υψηλά 18 μηνών βρέθηκαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς τέθηκε σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου η συμφωνία των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής του μαύρου χρυσού. Ήδη το Κουβέιτ και το Ομάν μείωσαν την παραγωγή τους κατά 130.000 βαρέλια και 45.000 βαρέλια ημερησίως, αντίστοιχα.

Η τιμή του αμερικανικού αργού, με το άνοιγμα του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Τρίτη, πρώτη ημέρα λειτουργίας για το 2017 λόγω μεταφοράς της αργίας της Πρωτοχρονιάς, άγγιξε τα $55,24, στα υψηλότερα επίπεδα από τις  6 Ιουλίου 2015. Ανάλογη εικόνα και για την τιμή του Brent που έφτασε τα $58,27 για συμβόλαια Μαρτίου, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου τόσο των χωρών του ΟΠΕΚ όσο και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, όπως η Ρωσία και το Μεξικό, για πάγωμα της παραγωγής του μαύρου χρυσού, προβλέπει την μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.