Νέα κοινοπραξία στην αγορά των εμπορευματοκιβωτίων με το βλέμμα στην εσωτερική αγορά...

Νέα κοινοπραξία στην αγορά των εμπορευματοκιβωτίων με το βλέμμα στην εσωτερική αγορά της Ασίας

153
Νέα κοινοπραξία στην αγορά των εμπορευματοκιβωτίων με το βλέμμα στην εσωτερική αγορά της Ασίας

Σε συμφωνία συνεργασίας με δύο μικρότερου μεγέθους ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προέβη η νοτιοκορεατική Hyundai Merchant Marine (HMM), με προφανή σκοπό να ανταποκριθεί στην ύφεση που παρατηρείται στην συγκεκριμένη αγορά. Πρόκειται για τις εταιρείες Sinokor Merchant Marine Co. και την Heung-A Shipping Co.

Η Κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί με την ονομασία HMM+K2, θα χρησιμοποιεί πλοία και των τριών εταιρειών για ίδια δρομολόγια, καθώς επίσης και πάγια περιουσιακά στοιχεία, όπως π.χ. εμπορευματοκιβώτια και αποθήκες. Η Κοινοπραξία αναμένεται να ξεκινήσει επισήμως τη λειτουργία της τον ερχόμενο Μάρτιο. Η συμφωνία θα δώσει περαιτέρω πρόσβαση στην ΗΜΜ στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κίνας, και στους δύο νέους εταίρους της συμμαχίας τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Η συμφωνία έρχεται μόλις ένα μήνα μετά τη συμφωνία της HMM με τη συμμαχία των 2Μ – Maersk Line και Mediterranean Shipping Co για συνεργασίες και ανταλλαγές στις χωρητικότητες των πλοίων τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.