Μειωμένες οι πειρατικές επιθέσεις σε ΝΑ Ασία

Μειωμένες οι πειρατικές επιθέσεις σε ΝΑ Ασία

110
Μειωμένες οι πειρατικές επιθέσεις σε ΝΑ Ασία

Η τελευταία έκθεση του Κέντρου ανταλλαγής πληροφοριών της ReCAAP η οποία καλύπτει τα περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας στα ασιατικά ύδατα δεν αναφέρει κανένα περιστατικό το οποίο να  αφορά περιπτώσεις πειρατείας η  κλοπή φορτίου πετρελαίου σε δεξαμενόπλοια κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου. Στην ίδια έκθεση καταγράφονται  τρεις περιπτώσεις επιθέσεων από τον Ιανουάριο του 2016.

Συνολικά, η συχνότητα εμφάνισης της πειρατείας ή ληστειών εναντίον πλοίων στην Ασία εμφάνισαν  μείωση 60% τον Νοέμβριο του 2016, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2015.

Η οργάνωση πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η βελτίωση της κατάστασης στα Στενά της Μάλακα και στη Σιγκαπούρη (SOMs) Ωστόσο, η ReCAAP επεσήμανε ότι η  κατάσταση στη θάλασσα Σούλου και Celebes αλλά και στα ανοικτά της Ανατολικής Σαμπάχ παραμένει «πολύ ανησυχητική, καθώς η περιοχή ¨είναι πλέον μια περιοχή υψηλού κινδύνου όπου αναφέρονται συχνά απαγωγές πληρώματος. Ο Οργανισμός καλεί όλη τη ναυτική κοινότητα να αποφεύγει τις συγκεκριμένες θάλασσες και διαδρομές.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.