Μειωμένες οι πειρατικές επιθέσεις σε ΝΑ Ασία

Μειωμένες οι πειρατικές επιθέσεις σε ΝΑ Ασία

109
Μειωμένες οι πειρατικές επιθέσεις σε ΝΑ Ασία

Η τελευταία έκθεση του Κέντρου ανταλλαγής πληροφοριών της ReCAAP η οποία καλύπτει τα περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας στα ασιατικά ύδατα δεν αναφέρει κανένα περιστατικό το οποίο να  αφορά περιπτώσεις πειρατείας η  κλοπή φορτίου πετρελαίου σε δεξαμενόπλοια κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου. Στην ίδια έκθεση καταγράφονται  τρεις περιπτώσεις επιθέσεων από τον Ιανουάριο του 2016.

Συνολικά, η συχνότητα εμφάνισης της πειρατείας ή ληστειών εναντίον πλοίων στην Ασία εμφάνισαν  μείωση 60% τον Νοέμβριο του 2016, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2015.

Η οργάνωση πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η βελτίωση της κατάστασης στα Στενά της Μάλακα και στη Σιγκαπούρη (SOMs) Ωστόσο, η ReCAAP επεσήμανε ότι η  κατάσταση στη θάλασσα Σούλου και Celebes αλλά και στα ανοικτά της Ανατολικής Σαμπάχ παραμένει «πολύ ανησυχητική, καθώς η περιοχή ¨είναι πλέον μια περιοχή υψηλού κινδύνου όπου αναφέρονται συχνά απαγωγές πληρώματος. Ο Οργανισμός καλεί όλη τη ναυτική κοινότητα να αποφεύγει τις συγκεκριμένες θάλασσες και διαδρομές.