Η Ρωσία ξεπερνά την Σαουδική Αραβία στην παραγωγή πετρελαίου

Η Ρωσία ξεπερνά την Σαουδική Αραβία στην παραγωγή πετρελαίου

200
Η Ρωσία ξεπερνά την Σαουδική Αραβία στην παραγωγή πετρελαίου

Toν περασμένο Οκτώβριο η Ρωσία, σύμφωνα με τη ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rosstat), παρήγαγε 10,75 εκατ βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, ξεπερνώντας την Σαουδική Αραβία κατά 2,11%.

Η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, τον Οκτώβριο ανήλθε σε σχεδόν 10,53 εκατ βαρέλια την ημέρα. Συνολικά, η ημερήσια παραγωγή του ΟΠΕΚ ανέρχεται σε 33.64 εκατ βαρέλια, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής στο Ιράκ στο επίπεδο των 4,56 εκατ βαρελιών.

Σύμφωνα με Rosstat, όπως μεταδόθηκε από το πρακτορείο TASS, η εξαγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία κατά την περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο 2016 αυξήθηκε κατά 5,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Το μερίδιο των εξαγωγών πετρελαίου στο σύνολο των ρωσικών εξαγωγών κατά τους πρώτους 10 μήνες ανήλθε σε 26,3%.

To ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων επίσης τονίζει ότι η μέση πραγματική τιμή για το πετρέλαιο εξαγωγής τον Οκτώβριο ήταν $ 326,6 ανά τόνο (4,6% υψηλότερο από το Σεπτέμβριο του 2016). Η τιμή του πετρελαίου Ουραλίων στην παγκόσμια αγορά ανήλθε σε $ 350,4 ανά τόνο (8,6% υψηλότερο από το Σεπτέμβριο του 2016).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.