Η Κένυα επενδύει πολλά στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Η Κένυα επενδύει πολλά στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας

112
Η Κένυα επενδύει πολλά στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας

Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε και επισήμως η κατασκευή του πρώτου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στην Κένυα και συγκεκριμένα στο λιμένα της Μομπάσα. Ο υπουργός Τουρισμού της χώρας Najib Balala σε δηλώσεις του τόνισε ότι το κόστος της κατασκευής του νέου τερματικού σταθμού θα αγγίξει τα 3,3 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που χορηγείται από την Αρχή Λιμένων Κένυας αλλά και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό TradeMark East Africa.

Ο Κενυάτης υπουργός τόνισε ότι το έργο κατασκευής περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό ενός παλιού κτηρίου έτσι ώστε αυτό να καταστεί τερματικός σταθμός κρουαζιέρας παγκόσμιας εμβέλειας. Στόχος είναι τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον επόμενο Ιούλιο, έτσι ώστε από τον Σεπτέμβριο του 2017 όταν και θα ξεκινά η νέα σαιζόν κρουαζιέρας για την Κένυα όλα να είναι έτοιμα για την υποδοχή των επισκεπτών.

Για τη Μομπάσα η κρουαζιέρα αποτελεί σημαντικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, με σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης. Εφέτος ο λιμένας της Μομπάσα δέχτηκε μόλις 10 κρουαζιερόπλοια με 6.000 επιβάτες, ενώ μετά την ολοκλήρωση του νέου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας εκτιμάται ότι ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων θα ξεπεράσει τα 120 και οι επιβάτες τους 140.000, με κύριες χώρες προέλευσης τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γερμανία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική αλλά και την Ινδία.

 

Φωτό: maritime executive

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.