Εγκαταλείπει σταδιακά τη ναυτιλία η Τράπεζα RBS

Εγκαταλείπει σταδιακά τη ναυτιλία η Τράπεζα RBS

220
Εγκαταλείπει σταδιακά τη ναυτιλία η Τράπεζα RBS

Σε πώληση μέρους του δανειακού χαρτοφυλακίου της που αφορά την ναυτιλία προσανατολίζεται η βρετανική Τράπεζα RBS, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές των δανείων αναφέρονται η γερμανική Berenberg, η Bank of America και η ιαπωνική Orix.

H RBS εμφανίζει σωρευτικές ζημίες επί 8 έτη και επιδιώκει τη σταδιακή έξοδο της από τη ναυτιλία, όπου εμφανίζει συνολική έκθεση της τάξης των $6,8 δις και ιδιαίτερα τις χρηματοδοτήσεις της στην ελληνική ναυτιλία που ανήλθαν στα $3 δις το 2016. Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει απωλέσει σχεδόν 25% από την αρχή του έτους, στον απόηχο του Brexit αλλά κυρίως των κακών οικονομικών αποτελεσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι και άλλες Τράπεζες επιδιώκουν την σταδιακή έξοδο τους ή έστω τον περιορισμό της έκθεσης τους στην ναυτιλία, όπως η Nord Bank και η Bank of Ireland.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.