Σε ελεύθερη πτώση η οικονομία της Βρετανίας

Σε ελεύθερη πτώση η οικονομία της Βρετανίας

576
Σε ελεύθερη πτώση η οικονομία της Βρετανίας

Ο Βρετανός υπουργός οικονομικών  Philip Hammond, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εμφανίσει φέτος  1,4% μειωμένη ανάπτυξη, ως αποτέλεσμα της απόφασης της χώρας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την άνοδο του πληθωρισμού και τα χαμηλότερα φορολογικά έσοδα, σημαίνει για τη Downing Street ότι η χώρα θα πρέπει να περιμένει “προβληματικoύς” προϋπολογισμούς μέχρι το 2020.

Ο υπουργός Hammond δήλωσε στην Βουλή των Κοινοτήτων την Τετάρτη ότι εν όψει της αβεβαιότητας που αντιμετωπίζει η εθνική αλλά και η παγκόσμια οικονομία, και με σίγουρη πλέον την αρνητική εικόνα για την ανάπτυξη στην Αγγλία, δεν διαφαίνεται ότι θα εμφανισθεί πλεόνασμα το 2019 στα κρατικά έσοδα. Ο κ. Hammond τόνισε επίσης ότι το αυξανόμενο έλλειμμα θα πρέπει να καλύπτεται από αύξηση του δανεισμού της χώρας.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ωστόσο θα αντιμετωπίσει την έξοδo της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη διάθεση 28,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σε έργα υποδομής, συμπεριλαμβανομένων νέων κατοικιών σε περιφέρειες με υψηλή ανεργία χωρίς πλέον να δίδεται αποκλειστική έμφαση στις ανάγκες του Λονδίνου και των μεγάλων μητροπόλεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.