Η ελκυστικότητα της γερμανικής σημαίας φθίνει συνεχώς

Η ελκυστικότητα της γερμανικής σημαίας φθίνει συνεχώς

151
Η ελκυστικότητα της γερμανικής σημαίας φθίνει συνεχώς

Πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ελσφλέθ στην Κάτω Σαξονία ένα ενδιαφέρον συνέδριο σχετικά με την ελκυστικότητα της γερμανικής σημαίας. Εκεί παρουσιάστηκαν και τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Ναυτιλιακής και Υδρογραφικής Υπηρεσίας της Γερμανίας, σύμφωνα με τα οποία σε μόλις 339 ανέρχονται τα πλοία που πλέουν υπό γερμανική σημαία στις θάλασσες όλου του κόσμου. Υπάρχουν και επιπλέον 2.342 πλοία που ανήκουν σε γερμανικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες, τα οποία, όμως, έχουν υψώσει ξένη σημαία.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν οι τρόποι και οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για να καταστεί η γερμανική σημαία εκ νέου ελκυστική για τους Γερμανούς πλοιοκτήτες. Να σημειωθεί ότι ενώ στις αρχές του χρόνου ψηφίστηκε από το Γερμανικό Κοινοβούλιο ο νόμος 18/6679, ο οποίος θέτει σε εφαρμογή μέτρα προς ενίσχυση της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας μέσω σημαντικών φοροελαφρύνσεων, εκπρόσωποι γερμανικών ναυτιλιακών εταιρειών κατά τη διάρκεια του συνεδρίου εξέφρασαν την άποψη ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί ακόμα πιο ενεργά προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της γερμανικής σημαίας. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος, όπως επισήμαναν πολλοί από τους ομιλητές, να μειωθεί και άλλο ο αριθμός των υπό γερμανική σημαία εμπορικών πλοίων.

Φωτό: wessels.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.