Σε αυξητική πορεία ο όγκος εμπορίου της Ινδίας

Σε αυξητική πορεία ο όγκος εμπορίου της Ινδίας

72
Σε αυξητική πορεία ο όγκος εμπορίου της Ινδίας

Ο όγκος των εισαγωγών και εξαγωγών (EXIM) του εμπορίου το οποίο μεταφέρθηκε κατά το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου σε εμπορευματοκιβώτια αυξήθηκε κατά 10%, ξεπερνώντας κατά πολύ την αντίστοιχη αύξηση που είχε σημειώσει κατά το ίδιο διάστημα το 2015, της τάξης του 1%.

Σύμφωνα με έκθεση της Maersk Line με τίτλο “India, solid economic growth”, η αύξηση του όγκου εμπορίου της Ινδίας, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση της ζήτησης των αναπτυσσόμενων οικονομιών.

Τονίζεται πως παρότι οι εξαγωγές ινδικών προϊόντων σε ΗΠΑ και Ευρώπη παρέμειναν σε σχετικά σταθερά επίπεδα, η αυξημένη ζήτηση από τη Λατινική Αμερική, την Άπω Ανατολή και τη Νότια Αφρική, συνέβαλαν σε αύξηση των ινδικών εξαγωγών κατά 9%, σε σχέση με το 2015.

Σύμφωνα με τον Franck Dedenis, Managing Director της Maersk Line για την Ινδική χερσόνησο, η αύξηση του όγκου του συνολικού εμπορίου της Ινδίας οφείλεται κυρίως στη σταθερότητα της αμερικανικής και ευρωπαϊκής οικονομίας καθώς και στις συνεχώς αναπτυσσόμενες οικονομίες, αγορών όπως η Λατινική Αμερική και ειδικά η Βραζιλία.

Σημειώνεται πως το 55% του όγκου των εισαγωγών και εξαγωγών της Ινδίας μεταφέρεται με εμπορευματοκιβώτια.

Φωτο: Flickr/ tradeexim official

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.