Η Damen θα κατασκευάσει 16 ferries για την Ακτή Ελεφαντοστού

Η Damen θα κατασκευάσει 16 ferries για την Ακτή Ελεφαντοστού

265
Η Damen θα κατασκευάσει 16 ferries για την Ακτή Ελεφαντοστού

Η Damen Shipyards Group έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Société de Transport Lagunaire (STL) προκειμένου να κατασκευάσει 16 ferries μικρού βυθίσματος για την Ακτή Ελεφαντοστού. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο αποτελεί μέρος ενός προεδρικού σχεδίου που στοχεύει στο μέλλον,  με σκοπό την μείωση της αστικής συμφόρησης καθώς και την μείωση των αερίων του θερμοκηπίου στην πόλη Abidjan.

Γνωστή ως  η οικονομική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, το Abidjan βρίσκεται γύρω από την μήκους 100 χιλιομέτρων Ébrié Lagoon στην δυτική ακτή της Αφρικής, και ως εκ τούτου οι θαλάσσιες μεταφορές κατέχουν σημαντική θέση στην καθημερινή ζωή της περιοχής. Επιπλέον, λόγω της ταχείας αύξησης του πληθυσμού και την επιδείνωση των υπηρεσιών των υπαρχόντων πλοίων ferry, η κυκλοφοριακή συμφόρηση αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα στην πόλη.

Η κατασκευή των πλοίων θα λάβει χώρα στα ναυπηγεία της Damen Shipyards Koźle στην Πολωνία. Τα πρώτα τέσσερα πλοία θα παραδοθούν τον Ιανουάριο του 2017 ενώ τα υπόλοιπα θα παραδίδονται ανά 4, κάθε 8 εβδομάδες σε τρεις παρτίδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.