Η Maersk ανακοινώνει την απόκτηση της Hamburg Süd

Η Maersk ανακοινώνει την απόκτηση της Hamburg Süd

290
Η Maersk ανακοινώνει την απόκτηση της Hamburg Süd

Η Maersk Line και ο οικογενειακός Όμιλος Oetker έχουν καταλήξει σε συμφωνία ώστε η πρώτη να αποκτήσει από τον δεύτερο την γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Hamburg Süd, η ιστορία της οποίας ξεκινά το 1871. Για την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας θα πρέπει να ληφθούν πρώτα όλες οι απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συναλλαγή.

Η Hamburg Süd, η οποία είναι η έβδομη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, έχει ένα στόλο 130 πλοίων με μεταφορική ικανότητα 625.000 TEUs, με την αξία του να εκτιμάται -σύμφωνα με την VesselsValue- στα 1,4 δις δολάρια ΗΠΑ. Το εργατικό της δυναμικό αριθμεί 5.960 υπαλλήλους σε περισσότερα από 250 γραφεία σε όλο τον κόσμο. Το 2015, ο όμιλος της Hamburg Süd είχε κύκλο εργασιών 6.726 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2017, ο στόλος της Maersk Line θα διαθέτει 741 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μέσο όρο ηλικίας τα 8,7 έτη. Η συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου των δύο εταιρειών θα αγγίζει τα 3,8 εκατ. TEUs, με παγκόσμιο μερίδιο που θα φτάνει το 18,6%.

Ο Søren Skou, ο CEO του ομίλου της Maersk, με αφορμή την ανακοίνωση της απόκτησης από την Maersk Line της Hamburg Süd, τόνισε ότι «η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα νέο ορόσημο για την ιστορία της Maersk Line. Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής που καταλήξαμε σε συμφωνία με τον Όμιλο Oetker για την απόκτηση της Hamburg Süd. Η Hamburg Süd είναι μία εταιρεία με πολύ καλή διοίκηση και άξια σεβασμού με ισχυρά εμπορικά σήματα, αφοσιωμένους υπαλλήλους και πιστούς πελάτες. Η Hamburg Süd συμπληρώνει την Maersk Line και από κοινού μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας εξαιρετικές υπηρεσίες και κυρίως στα δρομολόγια Βορρά-Νότου».

Να σημειωθεί ότι η Maersk Line είχε εδώ και καιρό εκφράσει την θέση ότι επιθυμεί την αύξηση του παγκόσμιου μεριδίου της αλλά αυτό επιθυμούσε να το πετύχει όχι με νέες ναυπηγήσεις αλλά μέσω εξαγορών άλλων ναυτιλιακών εταιρειών.

 

Φωτό: hamburgsud.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.