Σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

64
Σε υψηλά επίπεδα βρίσκονται οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα βρίσκονται οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά την εκλογή του Donald Trump, καθώς οι αγορές λαμβάνουν ως θετικές προς την οικονομία και τις επιχειρήσεις, τις δεσμεύσεις του νέου προέδρου, οι οποίες πλέον μένει να φανεί εάν και υπό ποια μορφή θα λάβουν σάρκα και οστά. Μεταξύ των προτάσεων του Donald Trump συγκαταλέγονται η περαιτέρω απελευθέρωση ορισμένων αγορών, όπως οι τράπεζες, και η ενίσχυση των επενδύσεων σε έργα υποδομών.

Ο δείκτης Dow Jones ξεπέρασε για πρώτη φορά στα χρονικά τις 19.000 μονάδες την περασμένη Τρίτη, ενώ ο S&P500 τις 2.200 μονάδες, σημειώνοντας νέα ρεκόρ. Οι τραπεζικές μετοχές υπεραπέδωσαν για 2η διαδοχική εβδομάδα, ενώ παράλληλα εταιρείες που σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ (κατασκευές, βιομηχανίες, τεχνολογία και ορισμένων καταναλωτικών αγαθών) είδες τις μετοχές να σκαρφαλώνουν σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε μετοχές εταιρειών που παρουσιάζουν θετική συσχέτιση με τον οικονομικό κύκλο.

Αρωγός στην άνοδο των δεικτών, και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, οι οποίες βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο των τριών τελευταίων εβδομάδων, αφού οι επενδυτές προεξοφλούν την επίλυση των διαφορών των μελών του ΟΠΕΚ, στη σύνοδο που θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου και την πιθανολογούμενη συμφωνία και της Ρωσίας να παγώσει την παραγωγή του μαύρου χρυσού

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.