HEMEXPO: Νέες θέσεις εργασίας με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

HEMEXPO: Νέες θέσεις εργασίας με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

1673
HEMEXPO: Νέες θέσεις εργασίας με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Στη δημιουργία περισσοτέρων από 65 νέων θέσεων εργασίας στοχεύει η νέα πρωτοβουλία των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO), που υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα, διάρκειας δύο ετών, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 50% από το ΙΣΝ, εντάσσεται στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος, Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων, σκοπεύοντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και ευκαιριών για τη νέα γενιά.

Οι Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού οι οποίοι θα συνεισφέρουν με το υπόλοιπο 50% του κόστους του προγράμματος, θα προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού για δύο χρόνια, ενώ θα έχουν την υποχρέωση να διατηρήσουν το προσωπικό για έναν ακόμα χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό τα δύο μέρη θεωρούν ότι μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για βελτίωση της πρόσβασης στην απασχόληση, αύξηση της επαγγελματικής ένταξης, και πρόληψη της ανεργίας μέσω της απόκτησης επαγγελματικής πείρας στη βιομηχανία ναυτιλιακού εξοπλισμού. Επίσης θα εξυπηρετηθεί σε μεγάλο βαθμό και η προσπάθεια που γίνεται για τη διατήρηση και ενίσχυση της ναυτιλιακής τεχνογνωσίας και της ανάπτυξης του βιομηχανικού τομέα στη χώρα καθώς και για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη προϊόντων, τεχνολογίας ή υπηρεσιών.

 

Σημειώνεται ότι από το 2012, το Ίδρυμα, επιπλέον των τακτικών του δωρεών, ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία συνολικού ύψους €300 εκατομμυρίων ($378 εκατομμυρίων) ως συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδεινούμενης κρίσης στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία έχει διττό στόχο. Από τη μία αποσκοπεί να παρέχει άμεση ανακούφιση από τις δυσμενείς συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στα πιο ευάλωτα μέλη της ελληνικής κοινωνίας. Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, πραγματοποιούνται δωρεές που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων, σκοπεύοντας στη δημιουργία καλύτερων προοπτικών εργασίας και ευκαιριών για τη νέα γενιά.

Για τις προκηρυχθείσες θέσεις εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.hemexpo.gr

hemexpo_smm_2016-620x330

Μέλη της HEMEXPO στο περίπτερο στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση SMM Hamburg 2016

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.