Χαμηλό 1,5 έτους για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Χαμηλό 1,5 έτους για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

37
Χαμηλό 1,5 έτους για το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ

Σε χαμηλό 1,5 έτους ανήλθε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, εν μέσω αυξανόμενων εξαγωγών, αν και παρουσιάστηκε πτώση στην εγχώρια ζήτηση που προήλθε και από τις μειωμένες εισαγωγές.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα ανήλθε σε $36,4 δις. τον Σεπτέμβριο, το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2015. Συγκριτικά, τον Αύγουστο, ανήλθε σε $40,5 δις. Αναλυτές του πρακτορείου Reuters εκτιμούσαν ότι θα ανερχόταν σε $37,8 δις.

Τα βελτιωμένα αποτελέσματα προήλθαν από φορτώσεις εξαγωγών που αφορούσαν βιομηχανικά υλικά και καταναλωτικά αγαθά, που έφτασαν στο υψηλότερο σημείο από τον Αύγουστο του 2015, καθώς επίσης και από την αύξηση των εξαγωγών σόγιας.

Ωστόσο, οι αμερικανικές εξαγωγές εξακολουθούν να περιορίζονται από τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της χαλαρής νομισματικής πολιτικής του δολαρίου.

Οι εξαγωγές προς την Ε.Ε. αυξήθηκαν κατά 6% και ιδίως προς την Μεγάλη Βρετανία κατά 12,4%, ενώ οι εξαγωγές προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 1,8%. Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 1,3% τον Σεπτέμβριο στα $225,6 δις. Οι εισαγωγές από Κίνα μειώθηκαν κατά 2,8% και συνολικά το εμπορικό έλλειμμα ΗΠΑ-Κίνας ανήλθε σε $32,5 δις.

 

Φωτο: ΑΠΕ/ ΜΠΕ, PETER FOLEY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.