Μοναδικές φωτογραφίες του διάπλου του Βορειοδυτικού Περάσματος από το Crystal Serenity

Μοναδικές φωτογραφίες του διάπλου του Βορειοδυτικού Περάσματος από το Crystal Serenity

511
Μοναδικές φωτογραφίες του διάπλου του Βορειοδυτικού Περάσματος από το Crystal Serenity

Στις 16 Αυγούστου το 68.000 τόνων και μήκους 253 μέτρων πολυβραβευμένο και πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Crystal Cruises, Crystal Serenity, απέπλευσε από το Seward της Αλάσκα, με 1.070 επιβάτες και 655 μέλη πληρώματος με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Το Crystal Serenity ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον Ατλαντικό, μέσω του Βορειοδυτικού Περάσματος, με τη συνοδεία ενός παγοθραυστικού, του RRS Ernest Shackleton, καθώς το να διασχίσει ένα πλοίο το Βορειοδυτικό Πέρασμα παραμένει ακόμα και σήμερα, όπου οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν με ταχύτατο ρυθμό, μία μεγάλη πρόκληση.

 

6

Οι επιβάτες του Crystal Serenity, με τα εννέα καταστρώματα, είχαν την τύχη να έρθουν σε επαφή με τη μοναδική φύση και τα θαλάσσια τοπία της χερσονήσου της Αλάσκα, του Βερίγγειου πορθμού, της Θάλασσας Τσούκτσι και του Καναδικού Αρκτικού Αρχιπελάγους, ενώ οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών για πρώτη φορά υποδέχονταν τόσους εκατοντάδες τουρίστες τις μικρές τους πόλεις και τα χωριά τους. Χαρακτηριστική η περίπτωση του λιλιπούτειου χωριού Ulukhaktok στο Αρκτικό Αρχιπέλαγος, του οποίου οι μόλις 402 κάτοικοι βρέθηκαν να καλωσορίζουν 1.000 επισκέπτες.

Οι τιμές για τη συγκεκριμένη κρουαζιέρα ξεκινούσαν από $22.000 ανά επιβάτη και βέβαια προσέλκυσαν ορισμένους από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής να επιβιβαστούν στο πλοίο και να απολαύσουν τις παγωμένες θάλασσες και τα τοπία του βορά. Επιπλέον, κάθε επιβάτης υποχρεώθηκε σε αγορά επιπλέον ασφαλιστικής κάλυψης $50.000 για την περίπτωση ανάγκης εκκένωσης του πλοίου.

4

 

Ήδη στην ιστοσελίδα της εταιρείας όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κλείσουν τα εισιτήριά τους για την επόμενη κρουαζιέρα της εταιρείας για τον Αύγουστο του 2017 (15 Αυγούστου-16 Σεπτεμβρίου 2017), με τις τιμές να ξεκινούν για ένα deluxe stateroom με παράθυρο από τα $21.855, ενώ για την διαμονή στην Crystal Penthouse σουίτα με την δική της βεράντα οι τιμές ξεκινούν από τα $120.095.

 

2

 

Η Crystal Cruises και η κα Molly Morgan μας απέστειλαν ορισμένες εξαιρετικές φωτογραφίες από τον πλου του Crystal Serenity στις αρκτικές θάλασσες, τις οποίες και παρουσιάζουμε.

 

Φωτό: Crystal Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.