Οι πολλά υποσχόμενοι τομείς για επενδύσεις του Ιράν

Οι πολλά υποσχόμενοι τομείς για επενδύσεις του Ιράν

131
Οι πολλά υποσχόμενοι τομείς για επενδύσεις του Ιράν

Οι αλλοδαπές επενδύσεις στο Ιράν για κάθε Περσικό ημερολογιακό έτος (το οποίο ξεκινά στις 21 Μαρτίου) ανήλθαν τα δύο τελευταία χρόνια σε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Tasnim.

Σύμφωνα με πηγές στην Τεχεράνη το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο αισιόδοξο αφού μόλις ολοκληρωθούν οι συμβάσεις μεταξύ του Ιράν και ξένων επιχειρήσεων, η Ισλαμική Δημοκρατία θα προσελκύσει σε κεφάλαια από $ 10 δισεκατομμύρια έως και $ 12 δισεκατομμύρια.

Με βάση τα στοιχεία της UNCTAD το Ιράν συγκεκριμένα προσέλκυσε 2.5 δις δολάρια ΗΠΑ και 2,10 δις δολάρια ΗΠΑ το 2015 και το 2014 αντίστοιχα, ενώ ιδιαίτερα ελκυστικές θεωρούνται πέραν από τις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου οι τουριστικές μονάδες, οι οδικές και σιδηροδρομικές αρτηρίες και μονάδες αποθήκευσης, οι αερομεταφορές αλλά και οι νέες λιμενικές εγκαταστάσεις. Η γεωργική παραγωγή, η αλιεία και η κλωστουφαντουργία θεωρούνται επίσης ιδιαίτερα υποσχόμενoι τομείς για επενδύσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.