Προς συγχώνευση Columbia Shipmanagement και Marlow Navigation

Προς συγχώνευση Columbia Shipmanagement και Marlow Navigation

1745
Προς συγχώνευση Columbia Shipmanagement και Marlow Navigation

Τους τελευταίους μήνες η ναυτιλιακή βιομηχανία έχει εισέλθει δυναμικά στην εποχή των ενοποιήσεων, με τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα συγχωνεύσεων να απαντώνται στον χώρο των ναυτιλιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Μία αυξανόμενη τάση συνεργασίας και συγχωνεύσεων, όμως, παρατηρείται και στον τομέα της διαχείρισης πλοίων, με τον τελευταίο να οδεύει προς μία ακόμα μεγάλη συγχώνευση: η Columbia Shipmanagement, με έδρα την Κύπρο, και η Marlow Navigation επίσης, με έδρα στην Κύπρο ανακοίνωσαν και επισήμως ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για συνένωσή τους.
Μεταξύ των ιδιοκτητών και ιδρυτών των δύο εταιρειών Heinrich Schoeller της Columbia και Hermann Eden της Marlow υπήρξαν εδώ και καιρό συζητήσεις για το ενδεχόμενο συγχώνευσης και πλέον τα δύο μέρη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με εκπεφρασμένο στόχο μία συγχώνευση μεταξύ ίσων.
H Columbia ιδρύθηκε το 1978 στη Λεμεσό και έχει υπό την τεχνική της διαχείριση περίπου 280 πλοία, μεταξύ των οποίων και πλοία που ανήκουν στον Schoeller.
Η Marlow Navigation Company Ltd. Δημιουργήθηκε το 1982 από γερμανικά συμφέροντα στη Λεμεσό. Ξεκίνησε ως εταιρεία παροχής πληρωμάτων αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μία δυναμική εταιρεία παροχής όλων των ειδών υπηρεσιών 3rd Party Shipmanagment σε όλα τα είδη πλοίων. Η εταιρεία έχει τροφοδοτήσει με περισσότερους από 14.000 ναυτικούς περισσότερα από 1.000 πλοία σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει υπό την τεχνική της διαχείριση σχεδόν 80 πλοία.
Στην περίπτωση που προχωρήσει η συγχώνευση μεταξύ Columbia Shipmanagement και Marlow Navigation τότε θα πρόκειται για την τρίτη που πραγματοποιείται μέσα στους τελευταίους 15 μήνες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.