Ευτυχείς στην Dynagas LNG Partners LP για τις νέες ναυλώσεις

Ευτυχείς στην Dynagas LNG Partners LP για τις νέες ναυλώσεις

263
Ευτυχείς στην Dynagas LNG Partners LP για τις νέες ναυλώσεις

Σε νέες συμφωνίες με την Gazprom προέβη η Dynagas LNG Partners LP, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η μακροχρόνια ναύλωση για το πλοίο «Clean Energy» και η τροποποίηση της διάρκειας των υφιστάμενων ναυλώσεων για τα πλοία «Yenisei River» και «Lena River».
Αναλυτικότερα, η συμφωνία με την Gazprom προβλέπει την ναύλωση του πλοίου «Clean Energy» κατασκευής 2007 και χωρητικότητας 150.000 κυβικών μέτρων για διάστημα 7 ετών και 9 μηνών, με έναρξη τον Ιούλιο του 2018. Τα συνολικά έσοδα για την Dynagas προβλέπεται να ανέλθουν στα $133 εκατ. για το μοναδικό μη-παγοθραυστικό πλοίο της εταιρείας, το οποίο είναι ήδη ναυλωμένο στην Shell έως το τέλος του 2ου τριμήνου του 2017. Η εταιρεία θα αναζητήσει κάποια βραχυπρόθεσμη ναύλωση για το χρονικό διάστημα έως την έναρξη της ναύλωσης στην Gazprom.
Παράλληλα, επιτεύχθηκε συμφωνία για την μείωση των ναύλων για τα πλοία «Yenisei River» και «Lena River», από 1η Νοεμβρίου 2016, επίσης στην Gazprom. Το νέο ποσό της μίσθωσης ανέρχεται σε $8,7 εκατ. για το «Yenisei River» και σε $9,6 εκατ. για το «Lena River», έως τη λήξη των συμβολαίων, ήτοι τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2018 αντίστοιχα.
Σε δηλώσεις που έκανε ο Tony Lauritzen, Διευθύνων Σύμβουλος της Dynagas, ανέφερε ότι «είμαστε ευτυχείς για τις νέες αυτές συμφωνίες με τις οποίες το σύνολο των συμφωνημένων ναυλώσεων ανέρχεται πλέον σε περίπου $1,6 δις από $1,5 δις από 1η Νοεμβρίου 2016. Εστιάζουμε στην μακροχρόνια ναύλωση για τα πλοία μας και ιδιαίτερα για το Clean Energy, δεδομένου ότι αποτελεί το μόνο μη-παγοθραυστικό. Θεωρούμε ότι αποτελεί μία χαμηλού ρίσκου και οικονομικώς συμφέρουσα επιλογή η χρήση του Clean Energy σε συμβατικό LNG carrier από την μετατροπή του σε FRSU».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.